FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

Wouters: "Alles begint met strijd!"

11-04-2012

18 reacties


FC Utrecht speelt donderdagavond in Doetinchem tegen rode lantaarndrager De Graafschap. Drie dagen later komt VVV-Venlo op bezoek in Stadion Galgenwaard. Het zijn clubs die vechten tegen degradatie. "Wij leven van wedstrijd naar wedstrijd. Dat geldt ook in deze week waarin we in korte tijd twee wedstrijden spelen", vertelt trainer Jan Wouters. De wedstrijd tegen De Graafschap is een belangrijk duel voor FC Utrecht. "Maar kijk eens naar de hele Eredivisie, er worden alleen maar belangrijke wedstrijden gespeeld in deze fase van de competitie", zegt Wouters. "Maar het is waar dat er voor beide ploeg veel op het spel staat. De Graafschap speelt tegen degradatie en wij willen winnen om zo hoog mogelijk te kunnen eindigen dit jaar."

Toch wil de hoofdtrainer niet te veel naar de ranglijst kijken. "De ervaring heeft me geleerd dat het geen zin heeft om veel naar de stand te kijken en te gaan rekenen. Er kan nog zoveel gebeuren, daarom leven we van wedstrijd tot wedstrijd", meent Wouters die vorige week zijn contract met een jaar verlengde.

Strijdplan
De Graafschap maakte een moeilijke tijd door. De laatste negen thuisduels gingen verloren. "Nadat Richard Roelofsen het werk van Andries Ulderink overnam, is de ploeg wat behoudender gaan spelen", analyseert de trainer de tegenstander. "Aangezien dit niet de gewenste punten heeft opgeleverd, is het onzeker of Roelofsen aan dit strijdplan vasthoud. Maar ook daar hebben we rekening meegehouden. We zijn voorbereid zodat we de accenten in het veld eenvoudig kunnen verleggen. Maar het belangrijkste is dat we duels winnen."

"Alles begint tenslotte met strijd en dat geldt zeker voor een club als FC Utrecht. Het lijkt misschien zo dat als het bij ons even niet loopt, het aan de instelling van de spelers ligt. Maar ik ben er van overtuigd dat dit niet zo is", benadrukt Wouters. "Het kan zijn dat we positioneel niet goed staan of dat we net op een verkeerde manier druk zetten. We willen allemaal winnen, dus aan de instelling ligt het niet", is Wouters stellig. "Ik verwacht in Doetinchem in ieder geval een wedstrijd vol met strijd."

Afwezigen
FC Utrecht kan in het duel tegen hekkensluiter De Graafschap beschikken over bijna de complete selectie. Jacob Mulenga en Leon de Kogel zijn nog niet wedstrijdfit en Nana Asare ontbreekt wegens een schorsing.

Het duel tegen De Graafschap begint donderdagavond om 19:00 uur. De wedstrijd staat onderleiding van scheidsrechter Bas Nijhuis.

Bron: FC Utrecht

 

Reacties

Bij dit bericht zijn 18 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing