FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

Wouters: 'Met het oog op de toekomst'

17-01-2012

3 reacties


Trainer Jan Wouters voelt dat de directie van FC Utrecht vertrouwen in hem heeft als hoofdtrainer in combinatie met zijn assistent Robbie Alflen. FC Utrecht heeft de intentie door te gaan met het duo, maar geeft de trainers meer tijd om prestaties en ontwikkeling van het team te laten zien in de tweede competitiehelft. Algemeen directeur Wilco van Schaik, technisch directeur Foeke Booy en ook grootaandeelhouder Frans van Seumeren spraken vorige week in Portugal uitvoerig met Wouters en Alflen.

Het gesprek met de trainers was het eerste gesprek dat al langere tijd stond gepland tussen de hoofdtrainer en de directie. Foeke Booy is positief. " In het gesprek is teruggekeken op de afgelopen drie maanden, maar er is zeker ook vooruit gekeken naar de komende periode", zegt Booy. "Het zou niet fair zijn om nu al een oordeel te vellen. Jan Wouters heeft onder moeilijke omstandigheden het stokje overgenomen van Erwin Koeman. We bekijken hoe de trainer zich de komende periodeverder ontwikkelt in zijn nieuwe rol als boegbeeld van de club, een rol die toch anders is dan voorheen toen hij assistent was. Jan gaf heel duidelijk aan waar hij momenteel staat met zijn groep en wat de reikwijdte is van deze jonge groep. Maar ook zijn wensen richting de toekomst heeft hij uitgesproken. Niet alleen op het gebied van spelers, maar ook over zaken rondom het elftal."

"De intentie is uitgesproken om met het duo Wouters en Alflen door te gaan in de toekomst", vertelt Booy."Er is met Jan en Robbie gesproken richting de komende seizoenen. Wat zijn verwachtingen van dit team, waar dienen we door te groeien en waar kan het team zich verder ontwikkelen. Maar er is ook gekeken naar individuele spelers en naar het totaal plaatje om het elftal heen."

Prestaties
"Het was een goed gesprek, waarin vele punten zijn besproken" aldus Wouters. "Ik voel vertrouwen, dat vind ik prettig. Natuurlijk spelen prestaties een rol voor een hoofdtrainer, ik loop al wat langer in dit vak mee, dat snap ik. Maar we hebben over heel veel punten gesproken, meer dan alleen over prestaties. We zitten in een proces bij de club, met een jonge groep", zegt de trainer. "Maar wel een groep met heel veel potentie. Dat heb ik bij de directie aangegeven. De mogelijkheden, de kansen en de verbeterpunten hebben we besproken. Ik heb mijn adviezen en visie neergelegd. Dat werd goed ontvangen, dus dat geeft mij vertrouwen voor de toekomst. Nu gaan we aan het werk en is PSV de eerste tegenstander waarnaar ik met veel vertrouwen uitkijk. Net zoals naar mijn toekomst bij FC Utrecht."

Heldere visie
Algemeen directeur Wilco van Schaik prijst de heldere visie die Jan Wouters de directie heeft voorgehouden. "Wouters heeft een duidelijke visie op het voetbal bij FC Utrecht. Hij weet wat hij wil met dit elftal en wat zijn verwachtingen voor dit en de komende seizoenen zijn. Toen Jan het roer overnam van Erwin Koeman, hebben we meteen afgesproken dat hij eerst eens drie maanden lekker aan de slag moest gaan met Robbie en dat we daarna voor het eerst over de toekomst zouden praten. Wat gaat er goed, wat kan er beter? Dat is nu voor de eerste maal gebeurd en dat krijgt een vervolg. Jan heeft een hele duidelijke visie waar hij heen wil met dit elftal en wat de verwachtingen voor de komende seizoenen kunnen zijn. Bovendien heeft Jan ook aangegeven, op basis van zijn ervaring bij diverse clubs, waar hij verbetering wil zien. Het was een open, duidelijk en prettig gesprek, gericht op de toekomst. De positie van Jan bij FC Utrecht is één van de belangrijkste bij FC Utrecht. Aan het invullen van die positie stellen we hoge eisen en dus nemen we de tijd om beslissingen voor de toekomst te nemen."

Zondag PSV op bezoek
De voorbereidingsperiode op de tweede seizoenshelft zit er bijna op. Aanstaande zondag komt PSV op bezoek. Het elftal van Jan Wouters en Robbie Alflen heeft goed kunnen werken na de winterstop. Dinsdag trainde FC Utrecht in Stadion Galgenwaard in de voorbereiding op de wedstrijd van zondag tegen PSV. Wouters: "Ons trainingskamp in Portugal is uitstekend verlopen en in de oefenwedstrijden hebben we goed voetbal gezien. Nu zitten we volop in de wedstrijdvoorbereiding voor zondag. Ik merk aan het elftal dat iedereen zin heeft om in een vol Stadion Galgenwaard te gaan vlammen tegen PSV."

Bron: fcutrecht.nl

 

Reacties

Bij dit bericht zijn 3 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing