FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

Wolfsen onderzoekt alcoholverbod bij risicowedstrijden

18-09-2012

6 reacties


Burgemeester Aleid Wolfsen van Utrecht onderzoekt of het zinvol is om bij risicowedstrijden van FC Utrecht een alcoholverbod rond het stadion op te leggen. Dat doet hij na vragen van verschillende gemeenteraadsleden. Amateurclubs in de buurt vrezen een flinke daling van hun kantineomzet.

Wolfsen deelt de bezorgdheid van verschillende partijen in de Utrechtse gemeenteraad over drankgebruik voor wedstrijden van FC Utrecht. Utrechtsupporters drinken zich volop in en gebruiken drugs in de buurt van het stadion.

Supporters gaan daarvoor naar cafés in de buurt, maar ook bij amateurvoetbalclubs rondom de Galgenwaard, het stadion van FC Utrecht, wordt flink ingedronken. Amateurverenigingen als Sterrenwijk, ODIN, Domstad Majella en Kampong krijgen zo'n anderhalf uur voor de zondagse thuiswedstrijden honderden supporters over de vloer die er goedkoop bier drinken.

De vragen van raadsleden om een alcoholverbod in te stellen, werden gisteren gesteld tijdens een vergadering waar het evaluatierapport van de rellen tijdens FC Utrecht - FC Twente werd besproken. Tijdens en na die wedstrijd eind 2011 zochten tientallen supporters in het stadion de confrontatie met veiligheidsmensen en vochten op straat met ME en politie.

Agenten stonden bijna anderhalf uur stenen 'op te vangen' van doorgedraaide supporters, de politie loste diverse waarschuwingsschoten en enkele agenten raakten gewond. 91 relschoppers werden met behulp van foto's op internet en in tv-programma's opgespoord, gearresteerd en veroordeeld.

Leefbaar Utrecht, CDA, ChristenUnie en coalitiepartij PvdA vroegen de burgemeester om te kijken of er weer strengere maatregelen moeten komen bij thuiswedstrijden, zoals een alcoholverbod.

Bron: AD (Foto: Mieke Kreunen)

Reacties

Bij dit bericht zijn 6 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing