FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Specials

Visual

Wisselen

30-10-2005

0 reacties


Het meest opvallende bij de wedstrijd was voor mij het feit dat Booy zich zo druk maakte over de fout van de stadionspeaker. De beste man kondigde doodleuk de tweede treffer van RBC aan terwijl grens- en scheidsrechter het erover eens waren dat het buitenspel was. Maar de reactie van Booy sloeg natuurlijk helemaal nergens op. In plaats zich druk te maken over zijn eigen wisselbeleid, vond hij het nodig om voor de stadionspeaker een wissel te vragen. Het leek op een afleidingsmanoeuvre om de aandacht te verplaatsen naar iets onbenulligs. Veel supporters begrijpen namelijk maar weinig van het wisselbeleid van de trainer.

Vandaag waren het niet alleen de wissels tijdens de wedstrijd die de nodige vraagtekens opwierpen. Ook de basisopstelling deed menig fan de wenkbrauwen fronsen. Dat er iets moest gebeuren na afgelopen woensdag was duidelijk maar als je begin van de week nog breeduit communiceert vertrouwen te hebben in Grandel dan is het raar dat nog geen week later de keeper het veld heeft moeten ruimen voor Terol. De twee doelpunten tegen VVV zijn blijkbaar harder aangekomen dan het aanwijsbaar blunderen in eerdere wedstrijden. Het verbannen van je aanvoerder van het veld naar zelfs de tribune is helemaal rigoureus. Dat Tanghe al een jaar lang zijn normale niveau niet haalt is iedereen wel duidelijk. Misschien had eerder ingrijpen van Booy normaler geweest. Nu werd ineens een enorme stap genomen en is het de vraag hoe Tanghe dit zal verwerken.

De laatste weken laat Marc Antoine Fortuné zien toch wel een aanwinst te zijn. Hoewel hij door Booy op een voor hem vreemde positie wordt geposteerd, valt hij toch op door zijn kracht en snelheid en ook zijn werklust spreekt voor hem. Ook hij werd geslachtofferd omdat er ineens weer een ommezwaai gemaakt moest worden naar een 4-3-3 systeem, iets waar zonodig van afgestapt moest worden omdat vorig jaar de resultaten ook al tegenvielen. De twee spitsen blijken ineens niet samen te kunnen voetballen en moet er dus één op de bank plaats nemen.

De coach blijft de schuld zoeken bij zijn spelers die blijkbaar niet kunnen uitvoeren wat de coach in gedachten heeft. De vraag is eigenlijk wat de coach dan in gedachten heeft. Regelmatig wordt het spelsysteem gewijzigd en verliezen spelers, kortstondig, hun plaats. Het lukt Booy niet om bij tegenslag het hoofd koel te houden en vast te houden aan zijn uitgestippeld plan. Waar Adelaar de macht had om wedstrijden te laten kantelen door het inbrengen van een wissel, brengt Booy zijn ploeg in verwarring door op het einde van de wedstrijd te komen met verrassende, doch onbegrijpelijke wissels. Zo is de wissel Shew Atjon voor Van den Bergh een paar minuten voor tijd al een aantal malen doorgevoerd en dat terwijl er tegen een achterstand werd aangekeken. Om dan de enige man die met links een fatsoenlijke voorzet kan afleveren van het veld af te halen, vraagt om opheldering bij het publiek.

Wat Booy zich vooral eens af zou moeten vragen is het feit waarom in de laatste jaren geen keeper bij FC Utrecht is verbeterd. De modekreet die tegenwoordig gebezigd wordt, is dat de keeper aanvallend moet keepen. Het lijkt mij dat een keeper vooral ballen moet pakken en dat Nelisse en Fortuné er zijn voor het aanvallende. Harald Wapenaar was (is) een geweldige keeper. Er is hem alleen nooit geleerd om ook buiten zijn 5 meter te durven komen op hoge ballen. René Ponk was (is) een goede, degelijke keeper. Ondanks zijn postuur bleef hij echter ook graag op de lijn staan bij de hoge ballen waarvan iedereen dacht “waarom komt ie nou niet uit?”. Terol had na een goede periode een tegenslag door blessures. De weg terug leek op het mentale vlak te lang te duren. Ook de uittrappen van Terol werden in de loop van de tijd minder. Nu weer Grandel. In het AD was te lezen dat hij in Frankrijk de sterren van de hemel keepte en dat de scouts allemaal lovend waren. Hoe kan het dan toch dat hij nu de ene na de andere bal laat vallen en een onzekere indruk in de goal maakt? Alle kenners zijn het erover eens dat de keepers van Utrecht opvallen door de rare manier waarop zij tegenwoordig de ballen vangen. Niet geklemd tegen de borst, maar met de handen naar buiten gekeerd. Met dus minder grip op de bal, met gevolg diverse ballen weer op de grond. Fijn, dat aanvallende keepen. Zou Maarten Arts dat vanaf de tribune dan toch anders zien? Misschien wordt het tijd om toch eens kritisch de technische staf te evalueren. Nog even en dan zitten er meer assistenten op de bank dan wisselspelers. En die assistenten mogen echt niet invallen…..

Midvoor

Reacties

Bij dit bericht zijn 0 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing