FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

Winst hard nodig tegen N.E.C.

02-03-2012

1 reactie


FC Utrecht speelt komende zondag tegen directe concurrent N.E.C., dat op de twaalfde plek in de Eredivisie staat. "We hebben deze punten hard nodig", beseft Jan Wouters. "Maar dat zal niet makkelijk worden, want datzelfde geldt natuurlijk voor onze tegenstander."

Wouters is hersteld van een griepje, dat hem afgelopen weekend de wedstrijd bij FC Twente (1-0) koste. Dat de griep heerst in Nederland, weet inmiddels ook Cedric van der Gun. De aanvallende middenvelder ligt ziek op bed en is er zondag tegen N.E.C. niet bij. Of Frank Demouge aan de aftrap staat, is nog onzeker. De spits heeft last van zijn hamstring en wordt zaterdag op de afsluitende training aan een laatste test onderworpen.

Wie er zeker niet bij is, zijn de al langer geblesseerde Rob van Dijk, Michael Zullo en de pas geopereerde Marcus Nilsson. Goed nieuws kwam er vanuit de medische staf voor Jacob Mulenga. De Zambiaan is herstellende van een zware knieblessure, maar kan inmiddels weer voluit meetrainen. Het treffen met N.E.C. komt echter nog te vroeg voor de aanvaller.

Dat geldt ook voor Daan Bovenberg. De rechtsback kampt al enige tijd met een hamstringblessure. "Daan is er tegen N.E.C. nog niet bij. Hij moet eerst een volle week meetrainen en dan via het tweede elftal terugkomen", vertelde Jan Wouters tijdens het wekelijkse persuurtje op Zoudenbalch.

N.E.C.
Twee dagen voor de wedstrijd tegen de Nijmeegse bezoekers, blikte Wouters desgevraagd alvast vooruit. "Ze hebben een fysiek sterk team", analyseert de hoofdcoach. "Voorin hebben ze met Leroy George en Género Zeefuik twee jongens rondlopen die erg creatief zijn. Op een goede dag kan alles lukken bij dit soort spelers. Maar gelukkig voor ons hebben ze niet elke wedstrijd een goede dag."

De spil van het team is volgens Wouters middenvelder Lasse Schӧne. "En dit N.E.C. kan bovendien bouwen op een betrouwbare verdediging." De trainer meent echter dat de punten toch echt in Stadion Galgenwaard moeten blijven. "Zij zitten in een moeilijke periode", doelt Wouters op de nederlagen in februari tegen Feyenoord, Roda JC Kerkrade en Ajax. "Maar afgelopen week tegen FC Groningen (4-0, red.) heeft N.E.C. weer laten zien dat ze goed kunnen voetballen."

Het verschil op de ranglijst tussen de nummer twaalf en dertien bedraagt slechts één puntje. Bij winst komt het linkerrijtje zelfs in zicht. "Wij hebben deze punten heel hard nodig", besluit Wouters. "Maar winnen zal niet zomaar een makkelijke klus worden, want voor onze tegenstander geldt natuurlijk hetzelfde. "

Aftrap
De wedstrijd tegen N.E.C. begint zondagmiddag om 14:30 uur. Het duel staat onderleiding van scheidsrechter Dennis Higler. Ben je niet in de gelegenheid om naar Stadion Galgenwaard te gaan om FC Utrecht daar aan te moedigen? Bekijk dan het duel rechtstreeks via Eredivisie Live. Je kunt nu al jouw kijkcode reserveren via Eredivisie Live.

Bron: fcutrecht.nl 

Reacties

Bij dit bericht is 1 reactie geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing