FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

Van Schaik "Transfers zelfstandig gerealiseerd"

31-01-2014

9 reacties


FC Utrecht was op de laatste dag van de wintertransferwindow uitermate actief. Enerzijds werden spelers verhuurd, anderzijds werden spelers aangetrokken. Op de clubwebsite geeft Wilco van Schaik een toelichting over de financiële kant van de transfers. Hieronder de integrale tekst:

"De directie van FC Utrecht is tevreden met de transferontwikkelingen deze transferperiode: "We hebben binnen ons budget het maximale bereikt."

FC Utrecht heeft met Matthieu Delpierre, Danny Koevermans, Juan Sébastian Agudelo, Christian Dorda en Fernando Quesada Gallardo een goede slag geslagen op de transfermarkt. Het is echter een misverstand te denken dat FC Utrecht hiermee flink de portemonnee heeft moeten trekken, terwijl de club in financieel zwaar verkeert. "Deze transfers hebben niets te maken met de omzetting van de 27 miljoen achtergestelde leningen in eigen vermogen, wat hier en daar gesuggereerd wordt", zegt Algemeen Directeur Wilco van Schaik. "Ook heeft Frans van Seumeren geen nieuw geld in de club gestopt. Deze transfers hebben we zelfstandig als club gerealiseerd, binnen onze salarisbegroting voor dit seizoen. Door de verhuur en verkoop van spelers als Takagi, Schepers, Teijsse, Nilsson en Van Kippersluis is begroot salarisbudget vrijgekomen dat we direct hebben kunnen aanspreken."

Mede doordat de geblesseerde spelers Jacob Mulenga en Willem Janssen goed verzekerd zijn, waren voldoende begrote financiële middelen beschikbaar. "Normaal zouden we dat geld apart hebben gehouden. Echter, de huidige situatie, met maar liefst zeven geblesseerde ervaren basisspelers, noopte ons om ons sportief te versterken om zodoende het ambitieniveau van FC Utrecht te kunnen blijven benaderen."

Eigen kracht
"Ik denk dat we gewoon heel slim zaken hebben gedaan", vervolgt de directeur. "We hebben geprofiteerd van bepaalde situaties bij clubs of spelers en daar hebben we het maximale uitgehaald. Eerder lukte ons dit ook met het aantrekken van Toornstra, De Ridder en Janssen. Dat is geen toevalligheid, ook nu niet. Onze mensen zitten in de maanden tussen de transferwindows niet stil. Dit harde werken loont. Complimenten aan Edwin de Kruijff en Jordy Zuidam. Op de juiste momenten hebben we toegeslagen binnen de beperkte mogelijkheden van onze club. De gunfactor van onze club en onze mensen blijkt groot, heb ik ervaren. Bij een club als Hoffenheim merkte ik dat echt. Zij hebben echt de transfer van Matthieu Delpierre mogelijk gemaakt. Als zij niet mee wilde werken aan deze condities, was dit niet gebeurd."

Omhoog kijken
FC Utrecht gaat bouwen aan een nieuw team. "Dit moet in een korte tijd gebeuren, maar dat is onze trainers wel toevertrouwd", meent Van Schaik. "In Utrecht neemt het vertrouwen weer toe, wat ook mag na een slechte periode. We weten waar we nu staan op de ranglijst. Het kan nu nog naar beneden en naar boven. We weten dat het duel van zondag direct een finale is. Dat is een wedstrijd op zich. Maar, we hebben nog veertien wedstrijden om genoeg punten te halen voor een mooie eindklassering. Als we onze spelers terugkrijgen van blessures en dit team staat, dan moeten we weer omhoog gaan kijken in Utrecht. Onze supporters die week in week uit de ploeg steunen, verdienen een elftal dat iets kan uitstralen en ergens voor kan vechten. Dat elftal kan nu weer ontstaan. Te beginnen aanstaande zondag om 12.30 uur in een volle Galgenwaard. Onze nieuwe spelers kennen inmiddels al het belang van deze wedstrijd.""

Reacties

Bij dit bericht zijn 9 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing