FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

"Wij gaan echt niet voor een remise naar Utrecht"

06-05-2011

7 reacties


AZ heeft volgende week tegen FC Utrecht aan een punt genoeg om Europees voetbal veilig te stellen. Met die insteek gaat de ploeg echter niet naar de Domstad, vertelt Rasmus Elm op de clubsite.

"Wij gaan echt niet voor een gelijkspel naar Utrecht. Dat zou tegen onze principes zijn", zegt Elm. "AZ speelt altijd voor de drie punten, dus ook als we aan een gelijkspel genoeg hebben. FC Utrecht moet namelijk ook winnen om nog kans te maken op de achtste plaats. Als je dan op een gelijkspel probeert te spelen, kun je ook zomaar een tegengoal incasseren omdat zij volop gaan aanvallen."

"Het is dus belangrijk om die wedstrijd eerder in ons voordeel te brengen. Ik denk zelfs dat het een voordeel is dat FC Utrecht nog moet winnen. Dan wordt het een open wedstrijd. Dat past goed bij ons. We hebben namelijk veel voetballende kwaliteiten. Juist tegen ploegen die voor hun doel blijven hangen, krijgen wij het lastig. Dat gaat FC Utrecht niet doen."

De middenvelder zag Utrecht vorige week met 3-1 van Excelsior verliezen. "Het was gewoon heel slecht. Maar vergeet niet dat een uitwedstrijd op het kunstgras van Excelsior gewoon heel lastig is. Vraag dat maar aan ons. Ook wij werden er te kijk gezet. Je kunt het verlies van FC Utrecht op twee manieren analyseren: ze zijn nu helemaal uit het veld geslagen of ze willen zich tegen ons revancheren. Ik denk dat ze voor die tweede optie gaan."

Daar komt nog eens bij dat Utrecht ook dit seizoen in eigen huis zeer moeilijk te kloppen is. De ploeg van trainer Ton du Chatinier verloor in de Galgenwaard slechts drie keer. "Die wedstrijd staat in Nederland als 'zeer moeilijk' bekend. Maar vergeet niet dat wij dit seizoen de lastige uitwedstrijden tegen FC Twente, ADO Den Haag, sc Heerenveen, Roda JC en Feyenoord ook hebben gewonnen. Dat soort wedstrijden ligt ons wel", aldus Elm.

Bron: voetbalprimeur.nl

 

Reacties

Bij dit bericht zijn 7 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing