FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Specials

Visual

Wie moest ‘man of the match’ worden?

23-09-2014

10 reacties


Vak P is de rubriek van sportjournalist Hans van Echtelt (en als achtervang Ad van Liempt en Ton de Ruiter) over de laatst gespeelde thuiswedstrijd van FC Utrecht, dit keer tegen FC Groningen, uitslag 1-0.

Na afloop van FC Utrecht – Groningen ontspon zich een pittige discussie op Vak P over de vraag wie volgens ons ‘man of the match’ zou mogen worden. Moest het invaller Ruud Boymans worden, die na zo’n lange periode van blessureleed toch als invaller de winnende treffer op zijn naam had gebracht?

Of ging onze voorkeur uit naar doelman Robbin Ruiter die met een weergaloze reflex de gelijkmaker van FC Groningen uit zijn doel ranselde? En dan was er nog een serieuze kandidaat voorradig in de persoon van spelmaker Yassin Ayoub die tegen FC Groningen het wereldrecord kappen en draaien op zijn naam probeerde te brengen.

Uiteindelijk bracht de speaker uitkomst: het was Ayoub geworden en daar konden we ons gezamenlijk helemaal in vinden. Meestal zijn we het met ons drietal volkomen oneens met de jury van de overkant die vaak de meest gemakkelijke keuze voor haar rekening neemt.

We hadden natuurlijk ook voor Tjaronn Chery kunnen kiezen die zo vriendelijk was geweest om de bal in de hoek te schieten die door ons keeper zo vastberaden was gekozen. Maar dat was wel een omstreden keuze geweest.

FC Utrecht – FC Groningen was lang geleden overigens een van de meest spraakmakende wedstrijden uit de historie, want in mei 2001 moest de thuisclub met grote cijfers winnen om zich te verzekeren van Europees voetbal. Het werd destijds liefst 6-0 voor de thuisclub waarna de samengepakte aanhang minuten lang op de uitslag van Sparta – Vitesse moest wachten om zeker te zijn van een positieve ontknoping. Toen was het niet zo moeilijk als dit keer om de man of the match aan te wijzen, want de toenmalige spits Igor Gluscevic scoorde twee keer (en miste ook een penalty).

Dit keer was er zelfs twee keer een euforische ontlading, namelijk bij de winnende treffer van Boymans en de gestopte penalty van Ruiter. Overigens was dat laatste een vorm van gerechtigheid want in tegenstelling tot vorige week tegen ADO/Den Haag toonde FC Utrecht nu initiatief en staaltjes goed voetbal, met uitzondering van het laatste kwartier toen Ad, Ton en ik op Vak P elkaar doorlopend moed moesten inspreken bij dreigende Groningse aanvalsgolven.

Hoe dan ook, deze zege is een opsteker van jewelste zodat bij de volgende thuiswedstrijd tegen Go Ahead het aantal open plekken mogelijk minder talrijk zal zijn. Dit keer deed FC Utrecht bij vlagen weer aan klantenbinding.

Hans van Echtelt (foto: FCUPhoto)
Bron: Nieuws030.nl

Reacties

Bij dit bericht zijn 10 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing