FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Wedstrijdverslagen

Wedstrijdverslagen

sc Heerenveen - FC Utrecht 4-3 (2-0)

09-05-2018

11 reacties


Met het kleinst mogelijke verschil verloor FC Utrecht vanavond (woensdag) in het Abe Lenstra Stadion van sc Heerenveen. In Friesland ontvouwde zich een knotsgekke partij, waarin zeven doelpunten vielen: 4-3. Zaterdag is de return in Utrecht. 

Vijftig minuten gespeeld. Het scorebord in Friesland laat een pijnlijke tussenstand zien voor iedereen die FC Utrecht een warm hart toedraagt: 3-0. Nummer acht sc Heerenveen lijkt hard op weg de nummer vijf uit de Domstad een pak op de broek te geven.

Verder met tien man
Maar zoals wel vaker laten de Utrechters zien over karakter en een knokkersmentaliteit te beschikken. Zakaria Labyad kopt, na een gekraakt schot van Mateusz Klich, raak: 3-1. Aansluiting. Hoop. En dus: leven. Maar dan direct daarna een flinke knauw. Een minuut na Labyad’s treffer krijgt Yassin Ayoub in een tijdsbestek van enkele tellen twee gele kaarten. En dus: rood. En dus: FC Utrecht verder met tien man. Wat een domper.

Bikkelen
Ook dan weer slaagt de ploeg van trainer/coach Jean-Paul de Jong erin de knop om te zetten. Ja, de achterstand is 3-1. Ja, sc Heerenveen heeft een man meer op het veld staan. Maar play-offs spelen, dat is ook een kwestie van bikkelen. Van strohalmen grijpen. Dat hoef je FC Utrecht - denk maar eens aan de epische finale van vorig seizoen - niet te vertellen. Dat na een dik uur spelen Labyad vanuit een vrije trap op fenomenale wijze voor de aansluitingstreffer zorgt, geeft de 580 meegereisde Utrechtse burgers nog meer moed; en dat geldt ook voor de 10 die op het veld staan.

In een kwartier van 3-0 naar 3-3
Twee minuten later? Weer raak! Urby Emanuelson schiet en de bal stuitert via oud-speler van FC Utrecht Dave Bulthuis, tegenwoordig dus voetballend in Friese dienst, in het doel van Martin Hansen: 3-3! Niet te verzinnen bijna; maar het gebeurt echt. In een tijdsbestek van vijftien minuten gaat het van 3-0 (die goals worden trouwens gemaakt door Japanner Yuki Kobayashi, Iraniër Reza Ghoochannejhad en Deen Daniel Høegh) naar 3-3. Sensatie.

Dan toch de 4-3
In het laatste kwartier zetten de Friezen verder aan. Ze lijken zich te realiseren: wij spelen thuis, wij hebben een man meer: wij moeten. Wij zullen en wij moeten. Lang lukt het FC Utrecht een tegengif te vinden op dat Friese venijn, maar vlak voor tijd moet de FC uit de Domstad toch incasseren. Denzel Dumfries beukt de bal in de bovenhoek en bepaalt de eindstand op 4-3. Die score vormt het uitgangspunt van de return.

Zaterdag de return!
Die return is zaterdag in Stadion Galgenwaard. Daar wordt dan om 20.45 uur afgetrapt. Tickets voor de allesbeslissende partij in de halve finale van de play-offs om Europees voetbal zijn verkrijgbaar via INTERNET en in de FC Utrecht Fanshop. En op de wedstrijddag, natuurlijk, bij de stadionkassa’s!

sc Heerenveen - FC Utrecht 4-3 (2-0)
9. Yuki Kobayashi 1-0
23. Reza Ghoochannejhad 2-0
48. Daniel Høegh 3-0
50. Zakaria Labyad 3-1
63. Zakaria Labyad 3-2
65. Urby Emanuelson 3-3
87. Denzel Dumfries 4-3

Gele kaarten: Kik Pierie, Dave Bulthuis (sc Heerenveen), Dario Dumic, Sean KlaiberRico Strieder (FC Utrecht).

Rode kaart: 51. Yassin Ayoub (FC Utrecht, twee keer geel).

Toeschouwers: 17.225.

Scheidsrechter: Ed Janssen.

Opstelling sc Heerenveen: 
Martin Hansen; Denzel Dumfries, Daniel HøeghDave Bulthuis, Kik Pierie; Morten Thorsby, Yuki Kobayashi, Pelle van Amersfoort (72. Marco Rojas); Reza Ghoochannejhad (88. Jizz Hornkamp), Henk VeermanArber Zeneli.

Opstelling FC Utrecht: 
David JensenSean KlaiberRamon Leeuwin, Dario Dumic, Mark van der MaarelRico StriederMateusz Klich (57. Lukas Görtler), Urby EmanuelsonYassin AyoubGyrano Kerk (82. Giovanni Troupée), Zakaria Labyad (82. Cyriel Dessers)

Bron: fcutrecht.nl
Foto: FCUPhoto

Reacties

Bij dit bericht zijn 11 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsen


Aankomende wedstrijd

FC UtrechtFeyenoord
23 september 2018 12:15 uur
Galgenwaard

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing