FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Wedstrijdverslagen

Wedstrijdverslagen

FC Utrecht - FC Groningen 1-1 (1-0)

19-04-2018

11 reacties


FC Utrecht en FC Groningen hielden aan hun onderlinge ontmoeting in Stadion Galgenwaard vanavond (donderdag) allebei een punt over. Lukte Willem Janssen al rap de 1-0, een dik kwartier voor tijd bepaalde Tom van Weert de eindstand op 1-1.

Het zijn er een behoorlijk aantal. Kansen, welteverstaan. Voor FC Utrecht. Bij een 1-0 stand. Stuk voor stuk opportuniteiten om de marge te verdubbelen. En FC Groningen daarmee een mokerslag uit te delen. Maar FC Utrecht benut ze geen van allen. Wie de bal ook krijgt, en hoe gunstig of moeilijk de uitgangspositie ook is: het lukt niet die tweede goal te scoren.

Kansen
Zo is er voor Gyrano Kerk de kans om, na een mooie voorzet van Zakaria Labyad die op zijn beurt goed werd bediend door Giovanni Troupée, de tweede Utrechtse goal te maken. Maar hij kan koppend Sergio Padt niet kloppen. En even later is Kerk opnieuw in stelling, maar schiet hij over. Dario Dumic meldt zich ook aan het front, maar kan koppend niet tot scoren komen. En Troupée komt vanuit een alleraardigste positie helaas niet tot een doelpoging.

Oude voetbalwet
Als inmiddels ook Labyad twee keer voor gevaar heeft gezorgd - een schot gaat over, net als een vanuit een vrije trap geschoten bal - en de tweede treffer nog altijd niet is aangetekend na de vroege 1-0 van Willem Janssen, dan blijkt een aloude voetbalwet van kracht: als je ‘m zelf niet maakt, dan doet vroeg of laat je opponent dat. Die opponent, dat blijkt Tom van Weert te zijn. De aanvaller van de Groningers benut een penalty behoorlijk koelbloedig: 1-1.

Niet het mes op de keel
In het ruime kwartier speeltijd dat dan nog op de klok staat, lukt het geen van beide ploegen in een warm Stadion Galgenwaard nog het mes bij de tegenpartij op de keel te zetten. Een remise is dan het logische gevolg: 1-1.

Heracles Almelo-uit volgende horde
Het team van De Jong gaat zich vanaf nu richten op de uitpartij tegen Heracles Almelo. De FC uit de Domstad gaat op zondag 29 april op bezoek in het Polman Stadion. Voor het uitvak hebben inmiddels meer dan 200 supporters van FC Utrecht een kaartje.

FC Utrecht - FC Groningen 1-1 (1-0)
8. Willem Janssen 1-0
73. Tom van Weert (strafschop) 1-1

Gele kaarten: Willem JanssenMateusz KlichSander van de StreekYassin Ayoub (FC Utrecht), Deyovaisio Zeefuik (FC Groningen).

Toeschouwers: 19.540.

Scheidsrechter: Ed Janssen.

Opstelling FC Utrecht: 
David Jensen; Giovanni Troupée, Dario Dumic, Willem JanssenMark van der MaarelRico StriederMateusz Klich (54. Lukas Görtler), Yassin AyoubSander van de StreekZakaria Labyad (84. Anouar Kali), Gyrano Kerk (84. Cyriel Dessers).

Opstelling FC Groningen: 
Sergio Padt; Deyovaisio Zeefuik, Mike te WierikKasper Larsen, Django Warmerdam (45+2. Amir Absalem); Tom van de Looi, Jesper Drost (73. Michael Breij), Juninho Bacuna; Ajdin Hrustic, Tom van Weert, Ritsu Doan

Bron: fcutrecht.nl
Foto: FCUPhoto

Reacties

Bij dit bericht zijn 11 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsen


Aankomende wedstrijd

FC UtrechtFeyenoord
23 september 2018 12:15 uur
Galgenwaard

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing