FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Wedstrijdverslagen

Wedstrijdverslagen

FC Utrecht - ADO Den Haag 3-3 (1-0)

08-04-2018

5 reacties


Een absolute thriller vanmiddag (zondag) in Stadion Galgenwaard. FC Utrecht speelde in de Utrechtse voetbaltempel met 3-3 gelijk tegen ADO Den Haag. 

Ineens duikt-ie daar dan op. Voor het doel. Met de bal. Terwijl de vierde official z’n bordje waarop staat dat er nog vier minuten te spelen zijn in de lucht steekt, schiet Elson Hooi met scherp. De rappe aanvaller met rugnummer 77 jaagt de bal tegen de touwen, en dan is de partij beslist; zo denken velen. 2-3 voor ADO Den Haag.

Troefkaart
Maar niet iedereen legt zich bij een nederlaag neer. In elk geval niet de ploeg uit Utrecht, die de mouwen nog eens goed opstroopt. In de eerste minuut van de toegevoegde tijd denkt Cyriel Dessers een doelpunt te maken, maar die wordt afgekeurd vanwege een vermeende overtreding op een Haagse verdediger. Balen; maar: door! Twee minuten later krijgen de Domstedelingen een vrije trap en dan meldt Zakaria Labyad zich bij de bal. De international van Marokko, in de allerlaatste tellen van de wedstrijd, brengt een zonovergoten Stadion Galgenwaard in extase. De bal zoeft de verre hoek in: 3-3.

Alle kanten op
FC Utrecht - ADO Den Haag is een wedstrijd die alle kanten op kan, en ook gaat. De eerste kant? Die van de Utrechters. Sander van de Streek is het die op slag van rust met bekeken, afgemeten schot de uitstekend keepende Indy Groothuizen het nakijken geeft: 1-0.

Hagenaars rechten de rug
Maar dan neemt het duel een wending. De bezoekers uit de Residentie krijgen meer vat op FC Utrecht en tien minuten na de rust is spits Bjørn Johnsen de Utrechtse defensie de baas. De Noorse Amerikaan schiet de 1-1 binnen en een kwartier later staat het duel dan op z’n kop. Vanuit een hoekschop is Tom Beugelsdijk, de verdediger die acht van de twaalf eerdere Eredivisiegoals die hij maakte scoorde vanuit een corner, trefzeker. De kopsterke achterhoedespeler profiteert van het feit dat hij nauwelijks wordt bewaakt en knikt de 1-2 tegen de touwen.

En weer een wending
Amper vijf minuten gaat ADO Den Haag aan de leiding, of het team van trainer/coach Jean-Paul de Jongpoetst de achterstand alweer weg. De net ingevallen Giovanni Troupée krult de bal prachtig voor het doel, en daar is de atletische Gyrano Kerk van de partij om de bal in de kruising te koppen: 2-2!

Draaiboek de prullenbak in
Net als iedereen in Stadion Galgenwaard dan denkt dat de wedstrijd uitloopt op een remise, gooit Hooi dat scenario door de war. Maar ook het draaiboek ‘ADO Den Haag wint in Utrecht’ kan al gauw de prullenbak in. Dankzij Labyad, en zijn fenomenale vrije trap.

Next: Feyenoord-uit
Over een week, op zondag 15 april, speelt FC Utrecht in De Kuip tegen Feyenoord. Het treffen met de Rotterdammers begint die dag om 14.30 uur en de kaartverkoop voor de partij in Zuid-Holland is in volle gang. De volgende thuiswedstrijd van FC Utrecht is op donderdag 19 april. Die avond - aftrap: 18.30 uur - is FC Groningen te gast in Stadion Galgenwaard.

FC Utrecht - ADO Den Haag 3-3 (1-0)
43. Sander van de Streek 1-0
54. Bjørn Johnsen 1-1
69. Tom Beugelsdijk 1-2
73. Gyrano Kerk 2-2
90+1. Elson Hooi 2-3
90+4. Zakaria Labyad 3-3

Gele kaarten: Gyrano Kerk (FC Utrecht), Elson Hooi (ADO Den Haag).

Toeschouwers: 20.145

Scheidsrechter: Dennis Higler.

Opstelling FC Utrecht: 
David JensenSean Klaiber (70. Giovanni Troupée), Ramon LeeuwinWillem JanssenMark van der MaarelRico StriederMateusz Klich (65. Cyriel Dessers), Urby Emanuelson (79. Lukas Görtler), Sander van de StreekZakaria LabyadGyrano Kerk.

Opstelling ADO Den Haag:
Indy Groothuizen; Trevor David, Tom BeugelsdijkWilfried KanonAaron MeijersDanny BakkerLex ImmersAbdenasser El Khayati; Thijmen Goppel (60. Melvyn Lorenzen), Bjørn Johnsen (88. Erik Falkenburg), Sheraldo Becker (25. Elson Hooi)

Bron: fcufans.nl
Foto: fcufans.nl

Reacties

Bij dit bericht zijn 5 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsen


Aankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
Willem IIFC Utrecht
28 oktober 2018 14:30 uur
Willem II Stadion

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing