FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Wedstrijdverslagen

Wedstrijdverslagen

PSV - FC Utrecht 3-0 (2-0)

03-03-2018

3 reacties


Voor het eerst in 2018 heeft FC Utrecht de bittere smaak van een nederlaag geproefd. De formatie van trainer/coach Jean-Paul de Jong legde het vanavond (zaterdag) in het Philips Stadion af tegen PSV. Het werd in Eindhoven 3-0. 

In de kleedkamer, tijdens de rust, zit FC Utrecht aan de thee met het gevoel dat de ploeg er minimaal twee had kunnen maken; moeten maken misschien zelfs wel. Het team weet ook: dat is niet gelukt, en het staat 2-0 voor PSV. Maar: nog een helft sterk spel en enkele goede kansen kan een stunt opleveren. Al moeten ze er dan natuurlijk wel in, die ballen. Want dat is waar het tijdens de eerste helft aan schort.

Bergwijn doet pijn
De Utrechtse hoop wordt door de Eindhovenaren als de tweede helft nog maar vijf minuten jong is hardhandig de kop ingedrukt. Steven Bergwijn dribbelt de hele Utrechtse helft over en besluit van dichtbij met een doeltreffend schot: 3-0. Dan gaat de knop van de ‘ons wacht een taaie klus-stand’ naar de ‘we hebben een voetbalwonder-nodig’ modus. Dan weet je, in het Philips Stadion tegen het daar vrijwel ongenaakbare PSV: dit wordt een hels karwei.

Dotten van kansen
En dat had dus niet zo hoeven zijn. FC Utrecht begint namelijk spetterend aan de partij en krijgt bovendien een aantal dotten van kansen in de openingsfase. Een supersave van Jeroen Zoet voorkomt een snelle openingstreffer van Sander van de Streek en even later schiet Mark van der Maarel de bal tegen de paal. Bij de eerste de beste PSV-aanval is het dan wél kassa. Nota bene de door FC Utrecht opgeleide Bart Ramselaar schiet en via het been van Ramon Leeuwin verdwijnt de bal achter David Jensenin het doel: 1-0.

Wereldgoal
Een wereldgoal van Luuk de Jong betekent vijf minuten later, als FC Utrecht nog amper van de schrik van de lucky treffer van PSV is bekomen, de 2-0. De spits maakt een omhaal uit het boekje en ziet de bal in de verre bovenhoek binnenvliegen. Jensen is geklopt, PSV viert feest. Op dat moment is de officiële statistiek: PSV 1 schot op doel (want: de eerste treffer gaat als een eigen doelpunt de boeken in), FC Utrecht 2 schoten op doel; stand 2-0.

Acht op rij, vier op rij
FC Utrecht speelt een dijk van een eerste helft in Eindhoven, maar doet zichzelf ernstig tekort. Dat zorgt ervoor dat een reeks van acht (wedstrijden op rij ongeslagen) en een serie van vier (overwinningen in successie) ten einde komen.

Op naar Vitesse-thuis
Voor FC Utrecht wacht nu een thuispartij tegen Vitesse. De Arnhemmers komen op zondag 11 maart op bezoek in Stadion Galgenwaard en voor het treffen met de Gelderlanders is de kaartverkoop in volle gang.

PSV - FC Utrecht 3-0 (2-0)
16. Ramon Leeuwin (eigen doelpunt) 1-0
22. Luuk de Jong 2-0
51. Steven Bergwijn 3-0

Gele kaarten: Gaston Pereiro, Jorrit Hendrix (PSV) en Mateusz Klich (FC Utrecht).

Toeschouwers: 33.800.

Scheidsrechter: Kevin Blom.

Opstelling PSV: 
Jeroen ZoetSantiago AriasDaniel SchwaabNicolas Isimat-MirinJoshua BrenetMarco van Ginkel (89. Pablo Rosario), Jorrit Hendrix (78. Derrick Luckassen), Bart RamselaarSteven BergwijnLuuk de Jong, Gaston Pereiro (81. Mauro Junior).

Opstelling FC Utrecht: 
David JensenSean KlaiberRamon LeeuwinWillem JanssenMark van der MaarelRico Strieder (81. Anouar Kali), Mateusz KlichUrby Emanuelson (73. Lukas Görtler), Yassin AyoubSander van de StreekGyrano Kerk (70. Cyriel Dessers)

Bron: fcutrecht.nl
Foto: FCUPhoto

Reacties

Bij dit bericht zijn 3 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsen


Aankomende wedstrijd

FC UtrechtFeyenoord
23 september 2018 12:15 uur
Galgenwaard

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing