FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Wedstrijdverslagen

Wedstrijdverslagen

Roda JC - FC Utrecht 1-4 (0-1)

18-02-2018

3 reacties


FC Utrecht heeft de elfde overwinning van dit seizoen te pakken. De ploeg van trainer/coach Jean-Paul de Jong was vanmiddag (zondag) in het Parkstad Limburg Stadion met 1-4 te sterk voor Roda JC Kerkrade.

Zegevieren. Een woord dat, als je met de letters een beetje husselt, bestaat uit ‘zege’ ‘en’ ‘vier’. Precies dat is wat FC Utrecht doet in het zonnige zuiden deze zondagmiddag. De FC uit de Domstad wint namelijk. En maakt vier goals.

Oogstrelend
Het vierde Utrechtse doelpunt van de middag? Zakaria Labyad maakt het. En het is zo’n mooie treffer! Labyad krijgt de bal van invaller Cyriel Dessers en maakt van de vrijheid die hem door de Kerkraadse verdedigers wordt geboden op fenomenale wijze gebruik. Met een mooie touch houdt hij de spelers die wel enigszins in z’n buurt staan voor de gek. Om de bal vervolgens rustig over de doellijn te spelen. Het oogt zó eenvoudig, het is zó moeilijk. Labyad doet het: 1-4.

Veilige marge
Daarmee is het doelpunt van zeven minuten daarvoor, gemaakt door Jorn Vancamp van Roda JC Kerkrade (1-3), min of meer weer uitgewist. En is de marge dus weer drie. Die marge staat al na een dik uur spelen op het Limburgse kunstgras op het bord. Sander van de Streek is het na 62 minuten voetballen die met een mooie poeier in de verre hoek, op aangeven van Mateusz Klich, de 0-3 maakt. Dat is min of meer de beslissing van de partij, waarin FC Utrecht vele malen sterker is dan de Limburgse opponent.

De tandem Klich-Van de Streek
De tandem Klich-Van de Streek is overigens eerder op de middag ook al goed voor een doelpunt. Dat wordt gemaakt na een klein kwartier spelen. Onder toeziend oog van 143 meegereisde FC Utrecht-supporters speelt Klich de bal naar Van de Streek, die met een mooi wippertje de uitgekomen keeper Hidde Jurjus het nakijken geeft: 0-1.

Versterkte uitgangspositie
Op dat moment zou je, gezien het feit dat de Koempels spelen om lijfsbehoud, wellicht een Limburgs offensief verwachten. Dat blijft uit. Op een scrimmage voor het doel van David Jensen na komen de Utrechters eigenlijk geen moment in een benarde positie. Dat een klein kwartier na de rust Mark van der Maarel met een heerlijke knal de 0-2 scoort, versterkt de uitgangspositie van de Utrechters alleen maar.

Dubbel en dwars gevonden
Lukte het de Domstedelingen sinds 21 september 2012 niet meer in Kerkrade een doelpunt te maken, vanmiddag werd de opvolger van de maker van die goal - Dave Bulthuis - dus dik, dubbel en dwars gevonden. Met opnieuw een driepunter als resultaat. En nu? De ploeg van De Jong gaat toewerken naar de volgende partij. Die is op zondag 25 februari en dan is FC Twente in Stadion Galgenwaard de tegenstander van de Utrechters.

Roda JC Kerkrade - FC Utrecht 1-4 (0-1)
13. Sander van de Streek 0-1
57. Mark van der Maarel 0-2
63. Sander van de Streek 0-3
83. Jorn Vancamp 1-3
90. Zakaria Labyad 1-4

Gele kaarten: Dani Schahin (Roda JC Kerkrade).

Toeschouwers: 11.361.

Scheidsrechter: Allard Lindhout.

Opstelling Roda JC Kerkrade:
Hidde Jurjus; Henk DijkhuizenPatrick Banggaard Jensen, Adil AuassarJannes Vansteenkiste; Tsiy Ndenge, Ard van Peppen (61. Maecky Ngombo); Mikhail RosheuvelSimon Gustafson, Livio Milts (73. Gyliano van Velzen); Dani Schahin (74. Jorn Vancamp).

Opstelling FC Utrecht: 
David JensenSean KlaiberRamon LeeuwinWillem Janssen (61. Dario Dumic), Mark van der MaarelRico Strieder (38. Urby Emanuelson), Mateusz KlichYassin AyoubSander van de StreekGyrano Kerk (79. Cyriel Dessers), Zakaria Labyad

Bron: fcutrecht.nl
Foto: FCUPhoto

Reacties

Bij dit bericht zijn 3 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsen


Aankomende wedstrijd

FC UtrechtFeyenoord
23 september 2018 12:15 uur
Galgenwaard

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing