FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Wedstrijdverslagen

Wedstrijdverslagen

FC Utrecht - Sparta 1-0 (0-0)

07-02-2018

7 reacties


De eerste driepunter van 2018 is binnen voor FC Utrecht. De FC uit de Domstad was vanavond (woensdag) in Stadion Galgenwaard met 1-0 te sterk voor Sparta Rotterdam.

Wachten is het. Wachten op dat ene balletje dat wél goed valt. Die ene voorzet die nu net eens níet bij een Spartaan eindigt, maar uitkomt bij een Utrechter. Wachten op dat kleine beetje geluk, wachten op het moment waarop de puzzelstukjes in elkaar vallen.

Ersatzspieler beslist de match
En zoals wel vaker, wordt wachten op deze ijzig koude avond in Stadion Galgenwaard beloond. Een Ersatzspieler is ervoor nodig de partij te beslissen. Trainer/coach Jean-Paul de Jong stuurt zeven minuten voor tijd Lukas Görtler met één missie het veld in: scoren. Hoe? Maakt niet uit. Scoren! Twee minuten later blaast La Cucamarcha uit de Utrechtse boxen. Maker van de goal? Jawel: de kersverse Duitse kracht: Görtler. Hij schiet de bal, die hij van Zakaria Labyad krijgt, in de verre hoek binnen: 1-0. Ontlading ten top. Vreugde. De eerste driepunter van 2018 is binnen bereik.

Jensen klopt Holst en Duarte
Een paar minuten later gaat het van ‘binnen bereik’ naar ‘binnen’. Zwaarbevochten, maar wat geeft het. Om de punten is het te doen, en die blijven in Utrecht. Met bijzondere dank toch ook aan keeper David Jensen, want hij is het die inzetten van Frederik Holst en even later Deroy Duarte onschadelijk maakt. In die fase van de wedstrijd, het eerste deel van de tweede helft, verzuimen de Spartanen de leiding te nemen op de nieuwe Utrechtse grasmat.

Held van de Avond
Dat Sparta Rotterdam überhaupt in de positie komt om in die fase van het duel van een voorsprong te dromen, heeft FC Utrecht aan zichzelf te wijten. Mogelijkheden om al snel de leiding te nemen tegen het team van Dick Advocaat zijn er, maar worden onbenut gelaten. Lange tijd is het daardoor wachten op een verlossend doelpunt. Vijf minuten voor tijd komt dat. Görtler is de Held van de Avond.

Zaterdag: FC Utrecht - PEC Zwolle
Zaterdag al wacht voor FC Utrecht de volgende thuispartij. Die dag komt PEC Zwolle op bezoek in Stadion Galgenwaard en ook dan wordt er in het Utrechtse stadion om 18.30 uur afgetrapt.

FC Utrecht - Sparta Rotterdam 1-0 (0-0)
85. Lukas Görtler 1-0

Gele kaarten: Cyriel Dessers (FC Utrecht), Bart Vriends (Sparta Rotterdam).

Toeschouwers: 15.929.

Scheidsrechter: Dennis Higler.

Opstelling FC Utrecht:
David JensenSean KlaiberRamon LeeuwinWillem JanssenMark van der Maarel (64. Urby Emanuelson); Rico StriederMateusz Klich (74. Sander van de Streek), Yassin AyoubZakaria LabyadGyrano Kerk (83. Lukas Görtler), Cyriel Dessers.

Opstelling Sparta Rotterdam:
Jannik Huth; Frederik Holst, Bart Vriends (88. Ragnar Ache), Julian Chabot, Sander FischerMiquel NelomRyan Sanusi, Deroy Duarte, Kenneth Dougall; Fred Friday, Soufyan Ahannach (71. Robert Mühren)

Bron: fcutrecht.nl
Foto: FCUPhoto

Reacties

Bij dit bericht zijn 7 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsen


Aankomende wedstrijd

FC UtrechtFeyenoord
23 september 2018 12:15 uur
Galgenwaard

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing