FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Wedstrijdverslagen

Wedstrijdverslagen

PEC Zwolle - FC Utrecht 1-1 (0-1)

01-12-2017

9 reacties


FC Utrecht heeft aan de uitpartij tegen PEC Zwolle een punt overgehouden. Het treffen tussen de Zwolse nummer vier en de Utrechtse nummer vijf van de Eredivisie eindigde vanavond (vrijdag) in 1-1. 

Een moment of drie, vier; zeker wel. Supporters van PEC Zwolle knijpen de ogen dicht, trekken de sjaal omhoog en de muts omlaag. Durven het bijna niet te aanschouwen. Denken: hier gaat FC Utrecht ons de nekslag geven. Hier komt de beslissende goal aan. Die gedachten zijn volstrekt begrijpelijk, maar steeds blijken ze onterecht. FC Utrecht krijgt diverse kansen om van de 0-1 voorsprong een nog prettigere 0-2 uitgangspositie te maken, maar laat dat na.

Kerk versus Boer
Soms is dat omdat het nu eenmaal niet meezit. Zoals bij een schot van Gyrano Kerk, vlak voor de rust. Een ouderwetse poeier is dat. Diederik Boer worstelt de bal tegen de paal en ontsnapt zo aan een tweede keer vissen. Een paar minuten eerder al zet Sean Klaiber aanvaller Kerk voor Boer. Dan reageert de doelman goed op een lob van de aanvaller. Na de rust staan beide mannen nog een keer oog in oog met elkaar. Kerk heeft een zee aan tijd als hij afstormt op de sluitpost. Hij neemt te veel tijd en daarmee gaat de kans op de tweede treffer verloren.

Geloof bij de Zwollenaren
Langzaam maar zeker zijn het de Zwollenaren die dan het initiatief nemen. ‘Als jullie de 0-2 niet maken, gaan wij proberen de 1-1 te maken’, stralen ze uit. En dat stralen ze niet alleen uit, zo geschiedt het ook op het plastic gras in het MAC3PARK Stadion in Overijssel. Een kleine tien minuten voor tijd bokst David Jensen een door Bram van Polen geschoten bal naar de zijkant weg en is het Mustafa Saymak die in de rebound de bal in de verre hoek schiet: 1-1.

Ayoub bedient Van de Streek
Daarmee is de openingstreffer van Sander van de Streek in zekere zin weggepoetst. De middenvelder maakt een kwartier voor rust de 0-1 in Zwolle. Yassin Ayoub ziet zijn ploegmaat bij de tweede paal staan en besluit vervolgens hem de bal te doen toekomen. Van de Streek klaart van dichtbij de klus: 0-1.

Volgende horde: Feyenoord-thuis
Wat de volgende partij is voor FC Utrecht? Een pracht van een affiche. Feyenoord komt op zondag 10 december op bezoek in Stadion Galgenwaard. De kaartverkoop voor die kraker is in volle gang en verloopt bijzonder voorspoedig. Tickets zijn verkrijgbaar via internet en in de FC Utrecht Fanshop.

PEC Zwolle - FC Utrecht 1-1 (0-1)
33. Sander van de Streek 0-1
83. Mustafa Saymak 1-1

Gele kaarten: Dirk Marcellis (PEC Zwolle), Urby EmanuelsonSander van de Streek (FC Utrecht).

Toeschouwers: 13.250.

Scheidsrechter: Ed Janssen.

Opstelling PEC Zwolle:
Diederik BoerKingsley EhizibueDirk Marcellis, Bram van Polen, Nicolás Freire (61. Erik Bakker); Mustafa SaymakRick DekkerRyan ThomasYounes Namli (81. Piotr Parzyszek), Stef Nijland (61. Terell Ondaan), Youness Mokhtar.

Opstelling FC Utrecht: 
David JensenSean KlaiberMark van der MaarelRamon Leeuwin (40. Giovanni Troupée), Willem JanssenUrby Emanuelson (80. Edson Braafheid); Rico StriederSander van de StreekYassin AyoubGyrano Kerk(89. Lukas Gȍrtler), Zakaria Labyad

Bron: fcutrecht.nl
Foto: FCUPhoto

Reacties

Bij dit bericht zijn 9 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsen


Aankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
Willem IIFC Utrecht
28 oktober 2018 14:30 uur
Willem II Stadion

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing