FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Wedstrijdverslagen

Wedstrijdverslagen

FC Groningen - FC Utrecht 2-1 (2-0)

27-08-2017

7 reacties


Tijdens speelronde 3 van dit Eredivisieseizoen heeft FC Utrecht de eerste averij van de jaargang opgelopen. In het Noordlease Stadion verloren de Utrechters, ondanks een veldoverwicht en overschot aan kansen, met 2-1 van FC Groningen.

Als de leraar vroeger zei: als 5 staat tot 2, dan staat 30 tot? En dan had het antwoord 12 moeten zijn. In dit geval is het FC Groningen dat 5 schoten lost en 2 keer scoort, en FC Utrecht dat uit 30 doelpogingen… slechts 1 doelpunt oogst.

De laatste horde is te hoog
Zo kan het dat in Groningen, waar het trouwens negentig minuten lang de 525 meegereisde Utrechtse supporters zijn die de sfeer bepalen, de thuisploeg als winnaar van het veld stapt. Terwijl het toch echt de bezoekers zijn die het spel maken, controleren en zelfs domineren. Maar die laatste Groningse horde, Sergio Padt, die bleek een te hoge te zijn in 29 van de 30 gevallen.

Bahebeck scoort tijdens z’n Eredivisiedebuut
Uitzondering op die regel? Jean-Christophe Bahebeck. Na een dik uur spelen komt hij ietwat gelukkig in balbezit in het strafschopgebied. De spits, die zijn eerste speelminuten maakt in de Eredivisie, draait direct de goede kant op en schiet bekwaam binnen: de aansluitingstreffer is een feit. Het stond 2-0, het staat 2-1.

Averij
Maar het is niet genoeg om de averij die in de eerste helft wordt opgelopen te herstellen. FC Utrecht krijgt na acht minuten al een tegentreffer om de oren als Django Warmerdam de 1-0 in de hoek prikt. Vijf minuten voor de rust slikken de Utrechters andermaal een tegentreffer; Kasper Larsen lukt dan de 2-0.

Corners: FC Utrecht 13, FC Groningen 0
Na de 2-1 van Bahebeck blijft FC Utrecht onophoudelijk op de Groningse poort kloppen. Linksom wordt het geprobeerd, rechtsom ook. Schietend, koppend; alles wordt uit de kast getrokken. FC Utrecht krijgt 13 corners, FC Groningen 0. Maar ook vanuit die hoekschoppen lukt het steeds nét niet.

Interlandbreak
De Eredivisie ligt komend weekend stil, omdat er overal ter wereld interlands worden gespeeld. Voor FC Utrecht gaat de competitie verder op zondag 10 september. Die dag komt Roda JC Kerkrade op bezoek in Stadion Galgenwaard.

FC Groningen - FC Utrecht 2-1 (2-0)
8. Django Warmerdam 1-0
40. Kasper Jenssen 2-0
64. Jean-Christophe Bahebeck 2-1

Gele kaarten: Mike te Wierik, Oussama Idrissi (FC Groningen), Gyrano Kerk, Dario Dumic (FC Utrecht).

Toeschouwers: 16.032.

Scheidsrechter: Jeroen Manschot.

Opstelling FC Groningen: 
Sergio Padt; Todd Kane, Mike te Wierik, Kasper Larsen, Yoëll van Nieff (68. Samir Memisevic), Django Warmerdam; Jesper Drost, Ruben Jenssen, Juninho Bacuna (62. Oussama Idrissi); Tom van Weert (77. Lars Veldwijk), Mimoun Mahi.

Opstelling FC Utrecht: 
David Jensen; Sean Klaiber, Dario Dumic, Willem Janssen, Edson Braafheid (68. Robin van der Meer); Urby Emanuelson, Sander van der Streek, Yassin Ayoub, Zakaria Labyad; Jean-Christophe Bahebeck (80. Cyriel Dessers), Lukas GÓ§rtler (61. Gyrano Kerk).

Bron: fcutrecht.nl

Foto: FCUPhoto

Reacties

Bij dit bericht zijn 7 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsen


Aankomende wedstrijd

FC UtrechtMVV Maastricht
25 september 2018 19:45 uur
Galgenwaard
Kaartverkoop

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing