FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Wedstrijdverslagen

Wedstrijdverslagen

FC Utrecht - FC Zenit 1-0 (0-0)

16-08-2017

6 reacties


FC Utrecht versloeg vanavond (woensdag) in een kolkend Stadion Galgenwaard de Russische topclub FK Zenit Sint-Petersburg. Zakaria Labyad zorgde er een kwartier voor tijd voor dat de zege in de heenwedstrijd van de play-off van de Europa League ging naar het team dat die het meest verdiende: 1-0.

Hij komt op. Natuurlijk komt hij op, wéér komt hij mee op. Sean Klaiber. Een kwartier nog te spelen. De verdediger weet van geen ophouden. Stuurt de bal op, ter attentie van Gyrano Kerk. Die ontvangt ‘m. Zet er op zijn beurt met vette letters op: VOOR CYRIEL DESSERS. Die krijgt de bal ook, en neemt doelman Andrey Lunev onder vuur. De sluitpost keert de inzet, maar wordt tóch geklopt. Want in de rebound is daar Zakaria Labyad. En die kopt raak: 1-0 voor FC Utrecht. Totale euforie in Stadion Galgenwaard.

De toon is gezet
Dat stadion kolkt vanavond. Na een spetterende huldiging van wereldkampioene Dafne Schippers en een gave performance van rapper aCtive komen vele duizenden sjaals tevoorschijn. Die gaan de lucht in. Een adembenemende aanblik. De toon is gezet.

Incasseren
Wat door de toeschouwers is ingezet, wordt door de spelers van de FC uit de Domstad overgenomen. Die gaan vanaf de eerste tel hun Russische belager daadkrachtig te lijf, en hebben dan weliswaar respect voor de nummer 22 van de Euro Club Index, maar geen ontzag. Keeper Lunev kan lange tijd een doelpunt nog voorkomen met zo nu en dan octopus-achtige reddingen, maar moet dus een kwartier voor tijd toch incasseren.

Clean sheet
FC Utrecht krijgt na de openingstreffer nog enkele aardige kansen op een tweede treffer, maar die blijft uit. Oh, en aan de andere kant van het veld? Het wordt best een paar keer spannend voor het doel van David Jensen, maar al te veel kansen scheppen de Russen niet. Vanuit stilstaande spelsituaties zijn ze wellicht nog ’t gevaarlijkst, maar voor de derde keer dit seizoen in de Europa League houdt FC Utrecht het doel schoon.

Volgende week de return
Volgende week, op donderdag 24 augustus, is de return van de play-off van de Europa League. De ploeg die daar in Sint-Petersburg die avond als winnaar van het veld stapt, plaatst zich voor de groepsfase van het prestigieuze Europese clubvoetbaltoernooi.

Zondag: Willem II-thuis!
Maar voordat de Utrechtse selectie afreist naar Rusland, wacht zondag een Eredivisiewedstrijd. De eerste competitiethuiswedstrijd van het seizoen om precies te zijn, met Willem II als tegenstander. Die partij vangt zondag in Stadion Galgenwaard om 14.30 uur aan en de kaartverkoop ervoor is in volle gang. Tickets zijn verkrijgbaar via INTERNET en in de FC Utrecht Fanshop. 

FC Utrecht – FK Zenit Sint-Petersburg 1-0 (0-0)
76. Zakaria Labyad 1-0

Gele kaarten: Sean Klaiber en Yassin Ayoub (beiden FC Utrecht).

Toeschouwers: 19.370.

Scheidsrechter: Slavko Vincic.

Opstelling FC Utrecht:
David Jensen; Sean Klaiber, Mark van der Maarel, Edson Braafheid (89. Dario Dumic), Robin van der Meer (78. Giovanni Troupée); Yassin Ayoub, Sander van de Streek, Urby Emanuelson, Zakaria Labyad; Gyrano Kerk (79. Lukas Görtler), Cyriel Dessers.

Opstelling FK Zenit Sint-Petersburg:
Andrey Lunev; Igor Smolnikov, Emanuel Mammana, Branislav Ivanovic, Domenico Criscito; Alexander Yerokhin, Leando Paredes, Matias Kranevitter (84. Daler Kuzyaev); Sebastian Driussi (57. Dmitri Poloz), Alexander Kokorin (89. Artem Dzyuba), Yuri Zhirkov

Bron: fcutrecht.nl
Foto: FCUPhoto

Reacties

Bij dit bericht zijn 6 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsen


Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing