FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Wedstrijdverslagen

Wedstrijdverslagen

ADO Den Haag - FC Utrecht 0-3 (0-1)

11-08-2017

7 reacties


In Cars Jeans Stadion wordt bij Eredivisie-openingspot ADO Den Haag met 0-3 verslagen door Erik ten Hag’s team.

FC Utrecht is het seizoen begonnen met een overtuigende, ruime overwinning. In het Cars Jeans Stadion was de ploeg van trainer/coach Erik ten Hag een maatje te groot voor ADO Den Haag. De nieuwkomers Cyriel Dessers (twee) en Sander van de Streek maakten de Utrechtse goals: 0-3.
 
De steekbal van Zakaria Labyad? Heerlijk is die. De juiste snelheid, de juiste richting; alles klopt. Dan is het Cyriel Dessers die in balbezit komt. De stand is 0-2 in het voordeel van FC Utrecht, en het Haags Kwartiertje is een minuut of vijf jong. ADO Den Haag dringt aan. Schuift wat op. Klopt op de deur. Op de voordeur. Maar vergeet de achterdeur dicht te houden. Dessers profiteert, zoals dat een echte spits betaamt. Oog in oog met Robert Zwinkels is hij ijzig koel: 0-3. Wedstrijd beslist. Punten in de pocket.
 
De eerste van Dessers
De van NAC Breda overgekomen spits Dessers maakt eerder op de avond al de 0-1. De eerste goal van het seizoen mag de Belg toch voor een groot deel opdragen aan Gyrano Kerk. Het is namelijk die spits die de bal richting kruising joekelt, en als de bal dan terugketst staat Dessers op de juiste plek. Dan is het een kwestie van intikken en juichen, samen met de 426 (!) meegereisde supporters. Dat Dessers uiteindelijk twee keer scoort, zorgt ervoor dat hij de boeken in gaat. De laatste speler die bij zijn Eredivisiedebuut voor FC Utrecht twee keer het net wist te vinden? Nassir Maachi in 2005.
 
Koppen voor gevorderden
Als de tweede helft een minuut of tien jong is, presenteert Sander van de Streek aan het Haagse publiek de cursus Koppen voor Gevorderden. Na een afgemeten voorzet van invaller Urby Emanuelson – hij komt in de plaats van Yassin Ayoub, die net als Anouar Kali de wedstrijd moet staken na te zijn geraakt door Danny Bakker – zweeft de middenvelder door de lucht en slaat hij met zijn hoofd de bal tegen de touwen. Wunderbar! 0-2!
 
Clean sheet
Of ADO Den Haag wat in de melk te brokkelen heeft op de plastic sprieten in het Cars Jeans Stadion? Ja, toch wel. De ploeg van Alfons Groenendijk krijgt de nodige kansen, maar gaat daarmee slordiger om dan de Utrechters dat met hun mogelijkheden doen. En als het Haagse vizier dan wel eens op scherp staat, dan is daar telkens David Jensen. De Deense doelman verricht een stel supersaves en kan daardoor zijn eerste clean sheet van dit Eredivisieseizoen bijschrijven.
 
Vijf gespeeld, ongeslagen
FC Utrecht speelde dit seizoen inmiddels vijf partijen in twee competities; vier Europa League-duels en dus de Eredivisiepot van vanavond. Steeds bleef FC Utrecht ongeslagen. Het is voor het eerst sinds 1999 dat FC Utrecht in de eerste vijf officiële wedstrijden van het seizoen zonder nederlaag is gebleven.
 
Woensdag: thuis tegen FK Zenit Sint-Petersburg
Lang tijd om van de eerste driepunter van dit seizoen te genieten, heeft FC Utrecht niet. Ten Hag’s keurkorps treedt woensdag namelijk aan in de Europa League, waarin FK Zenit Sint-Petersburg de tegenstander is. Die pot begint in Stadion Galgenwaard om 18.00 uur en de kaartverkoop voor dat prachtige affiche is in volle gang.
 
Volgende Eredivisie-opdracht: Willem II-thuis
Ook de volgende Eredivisie-opdracht van FC Utrecht dient in Utrecht te worden aangenomen. Op zondag 20 augustus is het Willem II dat op bezoek komt in de Domstad. En ook voor dat duel geldt: de kaartverkoop is begonnen!
 
ADO Den Haag - FC Utrecht 0-3 (0-1)
15. Cyriel Dessers 0-1
55. Sander van de Streek 0-2
81. Cyriel Dessers 0-3
 
Gele kaarten: Lex ImmersAaron Meijers (beiden ADO Den Haag), Zakaria Labyad (FC Utrecht).
 
Toeschouwers: 12.134.
 
Scheidsrechter: Ed Janssen.
 
Opstelling ADO Den Haag:
Robert ZwinkelsTyronne EbuehiTom BeugelsdijkBas KuipersAaron MeijersDanny BakkerLex ImmersDonny Gorter (78. Delano Ladan); Sheraldo Becker, Bjorn Johnsen, Edouard Duplan (58. Melvyn Lorenzen).
 
Opstelling FC Utrecht:
David JensenSean KlaiberRamon LeeuwinWillem JanssenEdson Braafheid (73. Robin van der Meer); Anouar Kali (27. Mark van der Maarel), Sander van de StreekYassin Ayoub (46. Urby Emanuelson), Zakaria LabyadGyrano KerkCyriel Dessers

Bron: fcutrecht.nl
Foto: FCUPhoto

Reacties

Bij dit bericht zijn 7 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsen


Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing