FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Wedstrijdverslagen

Wedstrijdverslagen

FC Utrecht - Valletta F.C. 3-1 (1-0)

20-07-2017

5 reacties


FC Utrecht heeft zich via een 3-1 zege op Valletta FC geplaatst voor de derde voorronde van de Europa League. In een sfeervol Mandemakers Stadion in Waalwijk waren de Utrechters veel sterker dan de 23-voudig kampioen van Malta. 

Wie anders dan de captain, zou je zeggen. Wie anders dan Willem Janssen die de tweede, en als verlossende aanvoelende, treffer maakt tegen Valletta FC. De centrale verdediger komt mee naar voren bij een hoekschop en gooit alles wat-ie in zich heeft in een kopbal. Het resultaat? Een pegel, een onhoudbare bal. Een doelpunt: FC Utrecht 2-0 Valletta FC.

Een pareltje van Labyad
Op dat moment is er nog  een kwartier te spelen in het Mandemakers Stadion in Waalwijk en lijkt het duel beslist. Voor zij die daar nog aan twijfelen, biedt Zakaria Labyad uitkomst. Hij maakt een absolute wereldgoal, een minuut of zeven later. Vanuit een schier onmogelijke hoek jaagt hij de bal snoeihard de bovenhoek in. Keeper Henry Bonello hoort iets langs zijn oren scheren en ziet vervolgens aan de juichende supporters van FC Utrecht dat het raak is: 3-0. Wedstrijd beslist. Case closed.

De knaller van Klaiber
Het eerste doelpunt van de avond is ook al een beauty. Die komt op naam van Sean Klaiber. De rechtsback is mee naar voren, krijgt de bal voor z’n voeten en dan? Boem! Pats! Paf! Een heerlijke knal, een oh zo fijne goal: 1-0. In zijn veertigste officiële partij als FC Utrecht-speler maakt hij zijn eerste treffer namens de Domstedelingen. Wat volgt is een Utrechts feest in Waalwijk.

Utrechts feest in Waalwijk
Dat feest wordt na de 2-0 nog groter, na de 3-0 is het helemaal compleet. En dan valt nog de 3-1. Vlak voor tijd. Het gevolg? Even tien tellen stilte in het Mandemakers Stadion, maar daarna gaat de fuif door. Want FC Utrecht speelt puik, scoort prachtig en gaat een ronde verder in de Europa League!

Volgende opponent: Lech Poznan
In de derde voorronde van de Europa League speelt FC Utrecht tegen Lech Poznan. Zeker is dat de heenwedstrijd op donderdag 27 juli is en om 19.00 uur begint in Stadion Galgenwaard. Zo snel mogelijk, vermoedelijk in de loop van vrijdagmorgen, volgt de kaartverkoopinformatie.

FC Utrecht - Valletta FC 3-1 (1-0)
18. Sean Klaiber 1-0
76. Willem Janssen 2-0
83. Zakaria Labyad 3-0
88. Malano Santiago 3-1

Gele kaarten: Willem Janssen (FC Utrecht), Michael Mifsud en Joseph Zerafa (beiden Valletta FC).

Toeschouwers: 5.500.

Scheidsrechter: Ian McNabb.

Opstelling FC Utrecht: 
David JensenSean KlaiberMark van der MaarelWillem JanssenEdson Braafheid (86. Urby Emanuelson); Wout Brama (85. Ramon Leeuwin), Sander van de StreekYassin AyoubZakaria LabyadGyrano Kerk (62. Cyriel Dessers), Simon Makienok.

Opstelling Valletta FC: 
Henry Bonello; Uchenna Umeh, Steve Borg, Ryan Camilleri, Joseph Zerafa (87. Jean Borg); Malano Santiago, Juan Cruz Gill, Claudio Pani; Romeu (58. Roderick Briffa), Maximiliano Velasco, Michael Mifsud (71. Kyrian Nwoko).

Bron: fcutrecht.nl
Foto: FCUPhoto

Reacties

Bij dit bericht zijn 5 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsen


Aankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
Sparta RotterdamFC Utrecht
26 november 2017 14:30 uur
Het Kasteel

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Le@n 18pt
2 (12) fanvandeFC 17pt
3 (2) Gina 17pt
4 (3) tonyb 16pt
5 (4) badbo13 16pt
6 (32) chapri 15pt
7 (5) Dito4ever 15pt
8 (6) De meester 15pt
9 (7) Jan van Staa 14pt
10 (38) L@rs-Sven 14pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2017 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing