FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Wedstrijdverslagen

Wedstrijdverslagen

AZ - FC Utrecht 3-0 (2-0)

25-05-2017

20 reacties


In de heenwedstrijd van de finale van de play-offs om Europees voetbal heeft FC Utrecht een even ruime als verdiende nederlaag geleden. Een ontketend AZ versloeg de Utrechters in het AFAS Stadion met 3-0. Zondag is de return in Utrecht.
 
Alles komt samen in de derde goal van de avond. Een AZ-treffer is het; zoals dat geldt voor alle doelpunten deze avond in het AFAS Stadion. Wout Weghorst is het die een kopduel wint en via de binnenkant van de paal - buitengewoon ongelukkig - valt de bal binnen. FC Utrecht baalt, AZ lacht. Voor het ene team zit het tegen, voor de andere ploeg zit het mee. Een dik uur is er dan gespeeld, en het staat 3-0.
 
Goede saves van Jensen
Dat het bij drie doelpunten blijft in het Alkmaarse stadion, is vooral te danken aan het feit dat er gelukkig ook diverse AZ’ers zijn die niet met scherp schieten, en dat doelman David Jensen er een aantal ballen knap uit weet te houden.
 
Van Overeem kiest de goede hoek
Maar de Deen moet dus ook drie keer het antwoord schuldig blijven. Na een dik kwartier opent de sterk spelende Joris van Overeem de score. Na een leep steekballetje van Calvin Stengs prikt hij de bal in de verre hoek binnen: 1-0.
 
Het verhaal van de wedstrijd
Weer een dik kwartier later, in een fase van de wedstrijd waarin er op AZ geen maat lijkt te staan, gaat de bal opnieuw over de Utrechtse doellijn. Stengs breekt door over de flank en zet voor. Uiteindelijk is het Yassin Ayoub die de bal het laatste zetje geeft, en z’n eigen sluitpost passeert (2-0). Het is de eerste keer dat Ayoub een eigen doelpunt maakt. Dat hij dat precies deze avond doet, in precies deze partij, vertelt het verhaal. Niet zozeer van Ayoub, maar van FC Utrecht: dat heeft een baaldag.
 
Krul houdt de nul
FC Utrecht krijgt in Noord-Holland ook wel enkele kansen, maar slaagt er geen moment in de druk op keeper Tim Kruldusdanig groot te maken dat de sluitpost bezwijkt. De geroutinieerde doelman moet enkele reddingen verrichten, doet dat en houdt z’n doel schoon.
 
Zondag de return
Zondag is de return van de finale van de play-offs om Europees voetbal. In Stadion Galgenwaard wordt er dan om 12.30 uur afgetrapt. Tickets voor de allerlaatste en allesbeslissende partij van het seizoen zijn verkrijgbaar via INTERNET en in de FC Utrecht Fanshop. Die is vrijdag en zaterdag open van 10.00 tot 17.00 uur. Op de wedstrijddag gaan bovendien de stadionkassa’s open en zijn daar vanaf 10.30 uur tickets verkrijgbaar.
 
AZ - FC Utrecht 3-0 (2-0)
17. Joris van Overeem 1-0
32. Yassin Ayoub (eigen doelpunt) 2-0
64. Wout Weghorst 3-0
 
Gele kaarten: Derrick Luckassen (AZ) en Sofyan Amrabat (FC Utrecht)
 
Toeschouwers: 12.026.
 
Scheidsrechter: Kevin Blom.
 
Opstelling AZ:
Tim KrulJonas SvenssonRon VlaarDerrick LuckassenRidgeciano HapsMats SeuntjensJoris van Overeem (90. Guus Til), Stijn Wuytens; Calvin Stengs (62. Jeremy Helmer), Wout Weghorst, Dabney Dos Santos.
 
Opstelling FC Utrecht:
David JensenSean KlaiberRamon LeeuwinWillem JanssenJeff Hardeveld (46. Edson Braafheid); Wout BramaSofyan Amrabat (70. Nacer Barazite), Yassin AyoubZakaria LabyadRichairo Zivkovic (70. Gyrano Kerk), Sébastien Haller

Bron: fcutrecht.nl
Foto: FCUPhoto

Reacties

Bij dit bericht zijn 20 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsen


Aankomende wedstrijd

FC UtrechtFeyenoord
23 september 2018 12:15 uur
Galgenwaard

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing