FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Wedstrijdverslagen

Wedstrijdverslagen

FC Utrecht - SC Heerenveen 2-1 (2-0)

20-05-2017

6 reacties


FC Utrecht staat in de finale van de play-offs om Europees voetbal. De Utrechters wonnen vanavond (zaterdag) in Stadion Galgenwaard met 2-1 van sc Heerenveen, nadat ze de Friezen eerder deze week in het Abe Lenstra Stadion al met 1-3 hadden geklopt.

In een tijdsbestek van amper tien minuten lukt het FC Utrecht opponent sc Heerenveen te knakken. Mentaal, dan toch zeker. Na een half uur spelen is het verdediger Ramon Leeuwin die vanuit een door Yassin Ayoub genomen hoekschop de bal tegen de touwen prikt. Leeuwin? Hij wordt amper gedekt. De 1-0 krijgt hij bijkans in z’n schoot geworpen. De tweede goal volgt acht minuten later. Richairo Zivkovic profiteert van slecht uitverdedigen van de Friezen en lukt de 2-0.

Een zetel van bloemen
De wedstrijd? Die is dan wel zo goed als beslist. Immers: FC Utrecht wint een paar dagen eerder in Friesland al met 1-3, en staat nu met 2-0 voor. Dan zit je, figuurlijk in elk geval, op een dik pak rozen. Op een zetel van bloemen. Met de finale van de play-offs om Europees voetbal in het vooruitzicht.

Vrolijke gezichten
Een mooi vooruitzicht verwordt een dik uur later tot de prettige realiteit. FC Utrecht - sc Heerenveen eindigt in 2-1 – Reza Ghoochannejhad mag na een uur spelen aanleggen vanaf de strafschopstip en doet dat bekwaam – en het zijn de Utrechters die de vuisten gebald in de lucht mogen steken. Een bedankronde. Bunnikside, Zuidtribune, Cityside, Noordtribune. Vrolijke gezichten alom. Want: de eindstrijd is bereikt.

Flinke score
Over twee wedstrijden gezien wint FC Utrecht met 5-2 van sc Heerenveen. Dat is een flinke score, maar die had nog véél hoger kunnen uitvallen. De Utrechters krijgen in een sfeervol Stadion Galgenwaard namelijk kansen bij de vleet.

Finale
In de finale van de play-offs om Europees voetbal speelt FC Utrecht eerst uit en daarna thuis tegen de winnaar van de andere halve finale. Kortom: er wacht een dubbele ontmoeting met AZ of FC Groningen. De uitwedstrijd is op donderdag 25 mei om 20.45 uur en de return in Stadion Galgenwaard is op zondag 28 mei om 12.30 uur.

FC Utrecht - sc Heerenveen 2-1 (2-0)
30. Ramon Leeuwin 1-0
38. Richairo Zivkovic 2-0
61. Reza Ghoochannejhad (strafschop) 2-1

Gele kaart: Willem Janssen (FC Utrecht).

Toeschouwers: 14.152.

Scheidsrechter: Dennis Higler.

Opstelling FC Utrecht:
David JensenSean Klaiber (71. Giovanni Troupée), Ramon LeeuwinWillem JanssenJeff Hardeveld (82. Edson Braafheid); Wout BramaSofyan AmrabatYassin AyoubZakaria LabyadRichairo ZivkovicSébastien Haller (71. Nacer Barazite).

Opstelling sc Heerenveen:
Erwin MulderStefano MarzoDoke Schmidt (75. Luciano Slagveer), Kik Pierie, Lucas BijkerStijn SchaarsMorten ThorsbyPelle van Amersfoort (45. Yuki Kobayashi); Martin ØdegaardReza GhoochannejhadSam Larsson (79. Arber Zeneli)

Bron: fcutrecht.nl
Foto: FCUPhoto

Reacties

Bij dit bericht zijn 6 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsen


Aankomende wedstrijd

FC UtrechtFeyenoord
23 september 2018 12:15 uur
Galgenwaard

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing