FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Wedstrijdverslagen

Wedstrijdverslagen

FC Utrecht - Roda JC 1-0 (0-0)

23-04-2017

7 reacties


Voor de zestiende keer dit seizoen heeft FC Utrecht een Eredivisiewedstrijd in winst omgezet. De ploeg van trainer/coach Erik ten Hag moest daarvoor diep gaan tegen het ultradefensieve Roda JC Kerkrade, en deed dat ook. Zakaria Labyadscoorde vlak voor tijd de winnende: 1-0.

Het zal toch niet? Het zal toch wél? Het zal… Het moet… Het kán toch bijna niet dat het níet lukt? Dat die bal niet een keer goed valt? Zomaar vier vragen die tot de ‘FAQ’s’ behoren deze middag in Stadion Galgenwaard. FC Utrecht is heer en meester tegen Roda JC Kerkrade, dat naar Utrecht lijkt te zijn gekomen met één intentie: niet verliezen.

Beloning lonkt
Lange tijd lijkt de ploeg van Yannis Anastasiou beloond te worden voor het aan die intentie gekoppelde plan van aanpak. Dat is, kortweg gezegd, zo: met z’n allen voor het doel hangen en soms eens als een duveltje uit een doosje naar voren spurten.

Labyad schiet raak
Maar drie minuten voor tijd is het dan toch bingo. Is het kassa, is het raak, is het hangen, is het juichen. Zakaria Labyad krult de bal vanuit een vrije trap in de hoek en laat keeper Benjamin van Leer kansloos – eindelijk. Stadion Galgenwaard juicht, en doet dat vijf minuten later andermaal. Dan is de partij afgelopen en de zestiende overwinning van het seizoen een feit: 1-0. Daarmee verstevigt FC Utrecht de vierde plaats op de ranglijst maar weer eens.

Fenomenaal
Dat FC Utrecht wint, is dikverdiend. De score van de partij staat in schril contrast met de verhoudingen op het veld. De Utrechters hebben bijna driekwart van het balbezit en krijgen ook echt wel wat kansen, maar meezitten doet het lange tijd niet. Gyrano Kerk is voor de tweede week op rij de grootste pechvogel, want andermaal eindigt een inzet van de spits op de paal. Dat blijft nu zonder gevolgen, dankzij die fenomenale trap van Labyad.

FC Utrecht - Roda JC Kerkrade 1-0 (0-0)
87. Zakaria Labyad 1-0

Gele kaarten: Sean Klaiber (FC Utrecht) en Daryl Werker (Roda JC Kerkrade).

Toeschouwers: 18.876.

Scheidsrechter: Jochem Kamphuis.

Opstelling FC Utrecht:
David Jensen; Giovanni Troupée (12. Sean Klaiber), Mark van der MaarelWillem JanssenJeff HardeveldRamon LeeuwinSofyan Amrabat (70. Nacer Barazite), Yassin AyoubZakaria LabyadGyrano Kerk (86. Richairo Zivkovic), Sébastien Haller.

Opstelling Roda JC Kerkrade:
Benjamin van Leer; Adil Auassar, Chris Kum, Daryl Werker, Ard van Peppen (89. Mitchel Paulissen); Mohamed El MakriniTom Van Hyfte, Abdul Ajagun; Mikhail Rosheuvel (90. Beni Badibanga), Dani SchahinGyliano van Velzen (79. Bryan Verboom).

Bron: fcutrecht.nl
Foto: FCUPhoto

Reacties

Bij dit bericht zijn 7 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsen


Aankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
Willem IIFC Utrecht
28 oktober 2018 14:30 uur
Willem II Stadion

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing