FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Wedstrijdverslagen

Wedstrijdverslagen

Feyenoord - FC Utrecht 2-0 (0-0)

16-04-2017

6 reacties


FC Utrecht moest het vanmiddag (zondag) afleggen tegen Feyenoord. In De Kuip ging de ploeg uit de Domstad met 2-0 onderuit tegen de Rotterdammers, die daarmee een einde maakten aan een zegereeks van FC Utrecht van vier partijen. 

De dieptepass is van Sofyan Amrabat. En meer voornaam nog: de bal is op maat. Perfect in de loop gespeeld van de rappe Gyrano Kerk, die eerder bij het leer is dan keeper Brad Jones van Feyenoord. De man uit Down Under ziet tot zijn grote schrik dat Kerk nog tot een schot kan komen ook. En slaakt dan een zucht van verlichting. Want Kerk’s bal eindigt op de paal. En dus blijft de brilstand op het bord staan.

Een polletje verschil
Het is een van de spaarzame kansen van FC Utrecht in De Kuip, maar dan ook wel meteen een heel grote. Een bal die, als die een paar polletjes meer naar rechts zou zijn gerold, de wedstrijd op z’n kop kan zetten. Die FC Utrecht een voorsprong kan schenken, en Feyenoord daardoor mogelijk tot wanhoop kan drijven.

Toornstra doet oude club pijn
Maar zover komt het niet in een volgepakte, winderige Kuip. Feyenoord zwijnt voor rust, en klaart de klus na de pauze. Via nota bene voormalig FC Utrecht-speler Jens Toornstra neemt de ploeg van Giovanni van Bronckhorst een paar minuten na de rust de leiding. Een lobje van de international is onhoudbaar voor FC Utrecht’s sluitpost David Jensen (1-0).

Elia schiet met scherp
Tien minuten voor tijd, juist in een fase waarin Feyenoord lijkt te lopen op de laatste benen en vooral afwacht op wat de Utrechters doen, verdubbelen de Rotterdammers de marge. Van buiten naar binnen trekt Eljero Elia, die met een prachtig schot in de verre hoek Jensen klopt en het net doet bollen: 2-0.

Vierde, op naar Roda JC Kerkrade-thuis
FC Utrecht probeert het ook na dat doelpunt nog wel, maar kan de Rotterdamse laatste linie maar niet verschalken. Zo kan het dat de ploeg van trainer/coach Erik ten Hag na een reeks van vier zeges aanloopt tegen een nederlaag. Met nog drie speelrondes te gaan blijft de FC uit de Domstad staan op plaats vier in de Eredivisie. Alle aandacht kan vanaf nu gericht worden op Roda JC Kerkrade-thuis. Die wedstrijd wordt aanstaande zondag gespeeld in Stadion Galgenwaard.

Feyenoord - FC Utrecht 2-0 (0-0)
48. Jens Toornstra 1-0
80. Eljero Elia 2-0

Gele kaarten: Jens Toornstra en Karim El Ahmadi (Feyenoord), Wout Brama (FC Utrecht).

Toeschouwers: 47.500.

Scheidsrechter: Dennis Higler.

Opstelling Feyenoord:
Brad Jones; Bart Nieuwkoop, Eric Botteghin, Jan-Arie van der HeijdenTerence Kongolo (83. Lucas Woudenberg); Karim El AhmadiTonny VilhenaJens ToornstraSteven Berghuis (83. Dirk Kuyt), Nicolai Jørgensen (85. Michiel Kramer), Eljero Elia.

Opstelling FC Utrecht:
David Jensen; Giovanni Troupée, Ramon LeeuwinWillem JanssenKevin Conboy (45. Jeff Hardeveld); Wout BramaSofyan AmrabatYassin AyoubNacer Barazite (67. Zakaria Labyad); Gyrano Kerk (82. Richairo Zivkovic), Sébastien Haller

Bron: fcutrecht.nl
Foto: FCUPhoto

Reacties

Bij dit bericht zijn 6 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsen


Aankomende wedstrijd

FC UtrechtFeyenoord
23 september 2018 12:15 uur
Galgenwaard

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing