FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Wedstrijdverslagen

Wedstrijdverslagen

FC Utrecht - FC Twente 3-0 (0-0)

09-04-2017

11 reacties


FC Utrecht heeft aan een heerlijke partij voetbal in een even zonnig als goedgevuld Stadion Galgenwaard drie punten overgehouden. De ploeg van trainer/coach Erik ten Hag maakte in het laatste halfuur het verschil tegen FC Twente: 3-0.

Het foutje is van FC Twente-aanvoerder Stefan Thesker. Hij speelt de bal in de voeten van Gyrano Kerk. Die rappe aanvaller zet direct een voorwaartse run in gang, zoekt zijn opponent op en legt de bal breed op Nacer Barazite. De invaller, dan pas zeven minuten binnen de lijnen, is kalm en bovenal trefzeker. Raak! En dus, op dat moment, 2-0.

De rollen omgedraaid
Drie minuten eerder zijn de rollen omgedraaid. Dan is het Barazite die bij één van zijn eerste balcontacten van de partij het overzicht bewaart en een fenomenale trap uit z’n heupen schudt. Artiest Barazite krult de bal voor het doel, waar Kerk precies op de goede plek staat. Hij kopt de bal prachtig binnen. Nick Marsman kan vissen, (FC) Utrecht viert feest: 1-0.

Zivkovic pakt een doelpunt mee
Alsof de rol van invaller Barazite nog niet voornaam genoeg is, is er een andere invaller die óók zijn duit in het zakje doet. Dat is Richairo Zivkovic. De spits komt een klein kwartier voor tijd in balbezit in de zestien en zorgt met een fraaie diagonale trap voor de derde goal van de middag. Het voetbalfeest is compleet, de buit is binnen: 3-0.

Voetbalfeest in vol Stadion Galgenwaard
Dat voetbalfeest, dat wordt gevierd in een vol Stadion Galgenwaard. Dik 22 duizend voetballiefhebbers hebben de weg naar het grootste Utrechtse sportstadion gevonden en staan als één blok achter de ploeg. Vanaf minuut één trouwens. Wellicht is het ook daarom dat de Utrechters al na tien minuten drie goede kansen hebben genoteerd.

Volgende week: Feyenoord-uit
Op dat moment ontbreekt het aan het laatste en beslissende zetje. Dat bewaart het collectief van Ten Hag, ingegeven door invallers, tot het laatste deel van de partij. Zo blijft de marge van nummer vier FC Utrecht op nummer vijf Vitesse op peil. De punten 51, 52 en 53 van deze jaargang zijn binnen. Zondag vervolgen de Domstedelingen hun puntenjacht in Rotterdam. Dan is in De Kuip titelkandidaat Feyenoord de tegenstander van de Utrechters.

Volgende thuispartij: Roda JC Kerkrade-thuis
De volgende thuiswedstrijd van FC Utrecht is op zondag 23 april. Die dag is Roda JC Kerkrade te gast in Stadion Galgenwaard. Dat duel begint om 12.30 uur en de kaartverkoop voor die partij is in volle gang.

FC Utrecht - FC Twente 3-0 (0-0)
62. Gyrano Kerk 1-0
65. Nacer Barazite 2-0
78. Richairo Zivkovic 3-0

Gele kaarten: Ramon LeeuwinWillem Janssen (beiden FC Utrecht), Mateusz Klich en Jos Hooiveld (beiden FC Twente).

Toeschouwers: 22.231.

Scheidsrechter: Danny Makkelie.

Opstelling FC Utrecht:
David JensenMark van der MaarelRamon LeeuwinWillem Janssen (87. Edson Braafheid), Kevin ConboyWout BramaSofyan AmrabatYassin AyoubZakaria Labyad (58. Nacer Barazite); Gyrano Kerk (66. Richairo Zivkovic), Sébastien Haller.

Opstelling FC Twente:
Nick Marsman; Hidde ter Avest, Stefan Thesker (70. Jos Hooiveld), Peet Bijen, Jeroen van der Lely; Dejan Trajkovski (70. Dylan George), Bersant Celina, Kamohelo MokotjoMateusz Klich; Enes Ünal, Fredrik Jensen (82. Tim Hölscher).

Bron: fcutrecht.nl
Foto: FCUPhoto

Reacties

Bij dit bericht zijn 11 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsen


Aankomende wedstrijd

FC UtrechtAZ Alkmaar
20 oktober 2018 20:45 uur
Galgenwaard

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing