FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Wedstrijdverslagen

Wedstrijdverslagen

Excelsior - FC Utrecht 1-3 (1-1)

04-04-2017

16 reacties


FC Utrecht heeft de grens van 50 punten doorbroken. De laatste drie punten die daarvoor nodig waren, verzamelde de ploeg in Kralingen. Daar versloeg het team van trainer/coach Erik ten Hag het voor lijfsbehoud knokkende Excelsior met 1-3.
 
Een extra versnelling? De fictieve wagen van het FC Utrecht-team blijkt erover te beschikken. En hij wordt gevonden ook, in Kralingen. Na de rust komen de Utrechters uit de startblokken als ware het voetbalteam Dafne Schippers. Krachtig, vastberaden en succesvol.
 
Achterstand omgebogen
Vier minuten is de tweede helft jong als het net voor het eerst bolt. Willem Janssen schiet vanuit een afgevallen bal bij een hoekschop binnen. Een beauty is het niet, maar dat de bal over de lijn hobbelt maakt de vreugde er niet minder om: het staat 1-2. Een vroeg opgelopen achterstand, door een treffer van Mike van Duinen in de vijfde minuut van de partij (1-0), is weggepoetst. Da’s het voornaamste.
 
Wat een beauty
Het is bijna alsof FC Utrecht dan denkt: ‘Mooi scoren, dat kan altijd nog’. Bij denken blijft het niet, het team voert het ook uit. Het derde doelpunt is een beauty. Zakaria Labyad schudt een fenomenaal schot uit z’n heupen. De bal ketst precies op de kruising, en dan terug het veld in. Daar staat Sébastien Haller klaar om toe te slaan. Maar wat doet hij dan? In plaats van zelf te koppen of te schieten, kiest hij voor een verrassende move. De Fransman legt de bal breed. Op Gyrano Kerk, die aan het geven van een klein zetje aan de bal genoeg heeft om de 1-3 te scoren. De tweede helft is dan nog geen tien minuten bezig.  
 
Haller’s 41ste
Vlak voor de rust scoort FC Utrecht ook. Dat doelpunt (de 1-1) heeft historische waarde, want het is voor de maker ervan – Haller, vanaf de strafschopstip – nummer 41 in Utrechtse dienst. Dat maakt de Fransman tot de meest scorende buitenlander van FC Utrecht in de Eredivisie allertijden. Die eretitel moest de spits voor z’n benutte pingel nog delen met de Belg Stefaan Tanghe; maar die is Haller nu dus gepasseerd.
 
300 en 50
Al bij het eerste fluitsignaal van Jeroen Manschot tikt ook Wout Brama een mijlpaal aan. De middenvelder speelt met FC Utrecht tegen Excelsior namelijk zijn 300ste Eredivisiewedstrijd. En als Manschot dan voor ’t laatst fluit en de partij dus gedaan is, schrijft FC Utrecht de punten 48, 49 en 50 van dit seizoen bij. Ook al goed voor een mijlpaal. Het is voor de derde keer in de clubhistorie dat FC Utrecht de magische grens van 50 punten heeft bereikt na 29 speeldagen.
 
Zondag de kraker tegen FC Twente
Vanaf nu mag de Utrechtse blik worden gericht op de kraker van aanstaande zondag. Dan is het FC Twente, de nummer zeven van de competitie, dat in Stadion Galgenwaard op bezoek komt bij de nummer vier van de reeks. De kaartverkoop voor de wedstrijd loopt als een trein en voor veel vakken zijn er nog maar een paar tickets verkrijgbaar. Scoor dus snel je kaartjes online of in de FC Utrecht Fanshop!
 
Excelsior - FC Utrecht 1-3 (1-1)
5. Mike van Duinen 1-0
39. Sébastien Haller (strafschop) 1-1
49. Willem Janssen 1-2
55. Gyrano Kerk 1-3
 
Gele kaarten: Kevin Vermeulen, Jordy de Wijs, Stanley Elbers (allen Excelsior), Sean Klaiber, Giovanni Troupée, Willem Janssen, Sébastien Haller (FC Utrecht).
 
Toeschouwers: 4.247.
 
Scheidsrechter: Jeroen Manschot.
 
Opstelling Excelsior:
Warner Hahn; Khalid Karami, Jordy de Wijs, Jurgen Mattheij, Milan Massop (74. Bas Kuipers); Hicham Faik (16. Jeffry Fortes), Ryan Koolwijk, Fredy Ribeiro; Stanley Elbers, Mike van Duinen, Luigi Bruins (31. Kevin Vermeulen).
 
Opstelling FC Utrecht:

David Jensen; Giovanni Troupée (70. Mark van der Maarel), Ramon Leeuwin, Willem Janssen, Kevin Conboy; Wout Brama, Sean Klaiber (82. Andreas Ludwig), Yassin Ayoub, Zakaria Labyad; Gyrano Kerk (65. Nacer Barazite), Sébastien Haller

Bron: fcutrecht.nl
Foto: FCUPhoto

Reacties

Bij dit bericht zijn 16 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsen


Aankomende wedstrijd

FC UtrechtAZ Alkmaar
20 oktober 2018 20:45 uur
Galgenwaard

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing