FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Wedstrijdverslagen

Wedstrijdverslagen

FC Utrecht - Willem II 2-0 (1-0)

01-04-2017

10 reacties


FC Utrecht kan andermaal drie punten bijschrijven, heeft wederom de nul gehouden en staat steviger op de vierde plaats dan vóór aanvang van deze speelronde. Dat is de bijzonder prettige oogst die FC Utrecht - Willem II heeft opgeleverd. De Utrechters wonnen vanavond (zaterdag) met 2-0 van de Tilburgers.

Nee, dit gaat niet meer mis. Menig FC Utrecht-supporter denkt het zo’n tachtig minuten lang. Kijkend naar het spel, kijkend naar de 1-0 stand. Het gevoel is: dit komt goed. Maar goed, bekend is ook: pas aan het einde van de rit wordt de buit verdeeld. En dus blijft FC Utrecht – Willem II een spannende wedstrijd. Tot in blessuretijd.

Zivkovic sluit de zaak
Dan valt de bal voor de voeten van invaller Nacer Barazite. Hij kijkt, schiet en ziet hoe de bal via de ene paal op de andere paal stuitert en het veld in komt. Geen goal. Balen. Eventjes. Een halve tel, nog niet eens. Want dan is daar een ándere invaller, Richairo Zivkovic. Tegen zijn voormalige ploeg Willem II is hij trefzeker. Hij geeft de bal het laatste zetje, en Willem II daarmee de genadeklap: 2-0 voor FC Utrecht. Zaak gesloten. Winnaar bekend.

Haller maakt z’n veertigste
Dik tachtig minuten eerder is het ook raak. Uit een prachtige aanval, die zo uit het boekje ‘Hoe maak ik een goal’ lijkt te komen, slaat FC Utrecht toe. Yassin Ayoub speelt de bal diep op de linkerflank, waar verdediger Kevin Conboy een sprint trekt. De Deen zet voor en voor het doel staat Sébastien Haller. Precies daar waar-ie moet staan. En hij doet precies wat-ie moet doen. Voet tegen de bal, bal tegen het touw: 1-0!

Veertig, net als Tanghe
Een doelpunt met een extra tintje, in elk geval voor Haller. Want het is zijn veertigste Eredivisietreffer in FC Utrecht-dienst. Daarmee evenaart hij de Belg Stefaan Tanghe als meest trefzekere speler in de Eredivisie aller tijden.

Vierde
FC Utrecht blijft dankzij de zege op de vierde plaats staan in de Eredivisie. Niet alleen dat; omdat het één plek lager gerangschikte AZ gelijkspeelde tegen FC Groningen kun je stellen dat de vierde plek zelfs steviger in handen van de Domstedelingen is gekomen.

Dinsdag weer aan de bak
FC Utrecht heeft in het duel met Willem II een begin gemaakt aan een zogeheten Engelse week; drie partijen in één week. Dinsdag staat duel twee van die reeks op de rol. Dan speelt het team van trainer/coach Erik ten Hag in Rotterdam tegen Excelsior.

FC Utrecht - Willem II 2-0 (1-0)
10. Sébastien Haller 1-0
90+3. Richairo Zivkovic 2-0

Gele kaarten: Wout Brama en Sofyan Amrabat (beiden FC Utrecht).

Toeschouwers: 17.906.

Scheidsrechter: Allard Lindhout.

Opstelling FC Utrecht:
David Jensen; Giovanni Troupée, Ramon LeeuwinWillem JanssenKevin ConboyWout BramaSofyan AmrabatYassin AyoubZakaria Labyad (74. Richairo Zivkovic); Gyrano Kerk (57. Nacer Barazite), Sébastien Haller.

Opstelling Willem II:
Kostas LamprouGuus JoppenDarryl LachmanJordens Peters, Derrick Tshimanga (58. Pele van Anholt); Funso OjoThom Haye, Anouar KaliErik FalkenburgFran Sol (68. Elmo Lieftink), Jordy Croux (81. Andreias Calcan).

Bron: fcutrecht.nl
Foto: FCUPhoto

Reacties

Bij dit bericht zijn 10 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsen


Aankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
Willem IIFC Utrecht
28 oktober 2018 14:30 uur
Willem II Stadion

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing