FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Wedstrijdverslagen

Wedstrijdverslagen

Roda JC - FC Utrecht 0-0 (0-0)

17-12-2016

13 reacties


In wat de laatste partij van 2016 was voor FC Utrecht, heeft de ploeg van trainer/coach Erik ten Hag de punten gedeeld met Roda JC Kerkrade. In het Parkstad Limburg Stadion eindigde de partij zoals die begon: in 0-0. 

Sinterklaas mag het land dan al hebben verlaten, er wordt in een fase van de wedstrijd Roda JC Kerkrade - FC Utrecht toch volop op de deur geklopt. Hard geklopt, zacht geklopt. Het is FC Utrecht dat het doet, en de defensie van de Limburgers die de deur stevig in het slot houdt. Vooruit, op een paar momenten na. Dan staat de Utrechtse voet tussen de deur.

Scrimmage
Bijvoorbeeld pak ‘m beet een kwartier voor tijd. Dan is er een scrimmage van heb ik jou daar pal voor het doel van de ploeg uit Kerkrade. Mark van der MaarelSébastien HallerNacer Barazite; het regent op dat moment gevaarlijke balcontacten. Benjamin van Leer is het die de Utrechtse voet tussen de deur weg weet te werken en het portier stevig dicht smijt. Met de nodige reflexen houdt hij zijn doel schoon.

Janssen’s goal afgekeurd
De keeper moet één keer vissen. Al vrij snel in de partij. Dan is het Willem Janssen die denkt tegen zijn oude club de 0-1 te hebben gemaakt, maar aan het juichen komt bij de captain van de Utrechters heel vlot een eind. Arbiter Allard Lindhout keurt de goal af, al blijkt uit televisiebeelden al snel dat het doelpunt eigenlijk glaszuiver is en dat van buitenspel geen sprake is.

Ajagun onzorgvuldig
In de dik tachtig minuten die na dat moment resteren gaan beide teams ervoor, maar ontplooit er zich desalniettemin niet echt een spectaculaire wedstrijd. Roda JC, dat vijf van de zes potten die voorafgaan aan het duel met de FC uit de Domstad gelijkspeelt en nu dus weer een remise noteert, leunt behoorlijk ver achterover; al krijgt de ploeg van Yannis Anastasiou ook een paar dotten van kansen. Vaak gebeurt dat via Abdul Ajagun, maar die Nigeriaan springt met de kansen wel erg onzorgvuldig om.

Van der Maarel reddende engel
Op één moment na. Dan veert het gros van de supporters in het Parkstad Limburg Stadion al op. Roda JC Kerkrade gaat de 1-0 maken, denken velen. Ajagun schiet van dichtbij een bal erg slapjes in en geeft zodoende Mark van der Maarel de kans om de bal van de lijn te halen. Dat doet de verdediger van FC Utrecht.

Nul en nul is één
De optelsom van dat alles? Die is nul en nul, dus 0-0, dus allebei één punt. Voor FC Utrecht komt met de remise in Kerkrade een einde aan een knappe eerste seizoenshelft. De ploeg van trainer/coach Erik ten Hag staat er in de Eredivisie verdienstelijk voor en mag in januari gaan aantreden in de kwartfinale van de KNVB Beker. ‘All to play for’ in 2017, een jaar dat voor FC Utrecht begint met Sparta Rotterdam-uit op zaterdag 14 januari en een jaar waarin Ajax-thuis de eerste partij in Stadion Galgenwaard is; op zondag 22 januari.

Roda JC Kerkrade - FC Utrecht 0-0 (0-0)

Gele kaarten: Tom van Hyfte (Roda JC Kerkrade).

Toeschouwers: 13.254.

Scheidsrechter: Allard Lindhout.

Opstelling Roda JC Kerkrade:
Benjamin van Leer; Martin Milec, Chris Kum, Daryl Werker, Ard van PeppenMarcos Gullon (85. Dani Schahin), Adil Auassar, Tom van Hyfte, Abdul Ajagun; Nestor Mytides (78. Mitchel Paulissen), Mikhail Rosheuvel (90+2. Farshad Noor).

Opstelling FC Utrecht:
David JensenMark van der MaarelRamon LeeuwinWillem Janssen (29. Giovanni Troupée), Robin van der Meer; Darren Rosheuvel (53. Andreas Ludwig), Sofyan AmrabatYassin AyoubNacer Barazite (88. Sean Klaiber); Richairo ZivkovicSébastien Haller

Bron: fcutrecht.nl
Foto: FCUPhoto

Reacties

Bij dit bericht zijn 13 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsen


Aankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
Willem IIFC Utrecht
28 oktober 2018 14:30 uur
Willem II Stadion

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing