FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Wedstrijdverslagen

Wedstrijdverslagen

FC Utrecht - Excelsior 2-1 (0-0)

06-11-2016

15 reacties


FC Utrecht heeft drie punten aan het totaal toegevoegd door vanmiddag op eigen veld Excelsior te verslaan. In Stadion Galgenwaard bleef het spektakel én bleven de doelpunten tot na de rust bewaard: 2-1.

Loeren doet-ie. Kijken, meten, mikken. En dan schieten. Nacer Barazite jaagt de bal een kleine tien minuten voor de rust vanaf een meter of 25 prachtig in de verre hoek. Een strakke schuiver. Goed op snelheid, prachtig passend, precies buiten het bereik van Excelsior-keeper Tom Muyters. Barazite brengt de stand daarmee op 2-0 en extra stevige knuffels gaan bij het vieren van dat doelpunt uit naar Sébastien Haller. Want die is het die met een machtsvertoon van heb ik jou daar de rechtsback van Excelsior, Khalid Karami, aan de kant zet. ‘Zo, ga jij daar maar even staan.’ Ook daarna handelt de Fransman excellent; hij speelt de bal naar Barazite, die daarna scoort.

Een juweel
Als de tweede helft nog maar nét is begonnen, is het ook al prijs. En ook dan is het een schot van afstand dat doel treft. De maker? Yassin Ayoub. Hij krijgt de bal van Barazite, dribbelt de Rotterdamse zestien in en schiet de bal via de binnenkant van de paal binnen: 1-0. Een juweel van een doelpunt.

Kansen
Een belangrijke goal ook. Want een treffer, die kan FC Utrecht wel gebruiken tegen de Kralingers. Tijdens de eerste helft klopt de Utrechtse ploeg met regelmaat op de Excelsior-deur, maar slaagt het er niet in haarscheurtjes in het Rotterdamse defensieve bolwerk te vinden. Giovanni Troupée dwingt Muyters tot een uiterste krachtinspanning, Haller kopt een bal over, Sofyan Amrabat schiet de bal snoeihard op de paal en een kopbal van Zivkovic is een prooi voor Muyters.

Missie geslaagd
De doelman van Excelsior krijgt na de rust nog eens hulp van het aluminium, als Haller vanuit de draai hard op de paal schiet. In twee gevallen is de sluitpost zelf geklopt en vindt hij in de paal of de lat géén reddende engel. Aan de andere kant van het veld is het een stuk minder druk, maar toch slaagt Excelsior erin voor een spannende slotfase te zorgen. Zeven minuten voor tijd scoort invaller Stanley Elbers de 2-1, maar daarvan raakt FC Utrecht niet in de war. De Utrechters verzuimen via onder anderen Zivkovic en de ingevallen Andreas Ludwig de marge weer te vergroten naar twee goals, maar slepen wél de drie punten binnen. Daar was het de equipe van trainer/coach Erik ten Hag uiteindelijk om te doen. Missie geslaagd.

En nu: RKC Waalwijk, FC Twente en Feyenoord
De Eredivisie ligt komend weekend stil vanwege interlands. FC Utrecht komt in een vriendschappelijke wedstrijd donderdag in actie tegen RKC Waalwijk. Die pot begint op Sportcomplex Zoudenbalch om 12.30 uur en de entree is gratis. De volgende partij om de punten is voor FC Utrecht op zondag 20 november, uit tegen FC Twente. Het volgende thuisduel is op zondag 27 november en dan is Feyenoord de tegenstander.
 
FC Utrecht - Excelsior 2-1 (0-0)
47. Yassin Ayoub 1-0
54. Nacer Barazite 2-0
83. Stanley Elbers 2-1

Gele kaarten: Jeffryn Fortes en Ryan Koolwijk (beiden Excelsior).

Toeschouwers: 18.648.

Scheidsrechter: Richard Liesveld.

Opstelling FC Utrecht:
Robbin Ruiter; Giovanni Troupée (73. Mark van der Maarel), Ramon LeeuwinWillem Janssen, Robin van der Meer (82. Kevin Conboy); Rico StriederSofyan AmrabatYassin AyoubNacer Barazite (87. Andreas Ludwig); Richairo ZivkovicSébastien Haller.

Opstelling Excelsior:
Tom MuytersKhalid KaramiHenrico DrostJurgen Mattheij, Leeroy Owusu (82. Stanley Elbers); Jeffry FortesRyan KoolwijkHicham Faik (70. Kevin Vermeulen); Danilo Pantic (53. Nigel Hasselbaink), Mike van Duinen, Fredy Ribeiro.

Bron: fcutrecht.nl
Foto: FCUPhoto

Reacties

Bij dit bericht zijn 15 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsen


Aankomende wedstrijd

FC UtrechtAZ Alkmaar
20 oktober 2018 20:45 uur
Galgenwaard

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing