FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Wedstrijdverslagen

Wedstrijdverslagen

FC Utrecht - Sparta 2-0 (1-0)

25-09-2016

28 reacties


FC Utrecht heeft de eerste driepunter van seizoen 2016/2017 gescoord. Drie dagen na de bekeruitzege op FC Twente waren de Utrechters in een sfeervol Stadion Galgenwaard met 2-0 te sterk voor Sparta Rotterdam.

De inspeelpass van Rico Strieder is hard, zuiver en bovenal doordacht. De aanname van Nacer Barazite grenst vervolgens aan het geniale. Briljante Barazite, ben je geneigd te zeggen. Hij ontvangt de pass van Strieder en bonjourt de bewaking van Michel Breuer en Rick van Drongelen met één fenomenale aanname naar de prullenbak. De laatste hindernis die dan nog rest: Roy Kortsmit. De keeper van Sparta Rotterdam is geen partij voor Barazite, die de 2-0 tegen de touwen beukt. Tien minuten voor tijd. Ontlading. Pret. Punten. Want menigeen weet dan: die zege, die gaat er komen. Die drie punten, die gaan wij hier vandaag over de streep trekken.

Zivkovic schiet uit de startblokken
Is de 2-0 van Barazite de treffer die de partij in zekere zin beslist, het doelpunt van Richairo Zivkovic is de goal die de ploeg én het publiek een morele boost geeft van heb ik jou daar. Al na twee minuten spelen in een zonovergoten Stadion Galgenwaard joekelt hij de bal tegen de touwen. Na goed doorzetten van Sébastien Haller komt de bal voor de voeten van de razendsnelle spits, die niet aarzelt, maar aanzet: 1-0.

Pikstart
De pikstart van FC Utrecht ten spijt, komen de Spartanen naarmate de eerste helft vordert nog wel aardig terug in de wedstrijd. De Spangenaren krijgen kansen, maken het de Utrechters moeilijk, maar zetten de ploeg van trainer/coach Erik ten Hag geen moment écht het mes op de keel.

Verhoudingen
Na de break zijn de verhoudingen op het veld anders. Neemt de druk van FC Utrecht toe, krijgt Sparta Rotterdam het moeilijker en moeilijker. De nodige mogelijkheden komen er voordat het prijs is; Haller en Zivkovic slagen er niet in de partij te beslissen. Maar dan komt dat moment, dat geniale moment, van Barazite. ‘De Artiest van de Eredivisie’ legt Breuer en Van Drongelen in de luren en de bal in het netje. Punten binnen!

Zondag: Ajax-uit
Zondag komt FC Utrecht weer in actie. Die dag gaan de manschappen van Ten Hag op bezoek in de Amsterdam ArenA. Daar begint het treffen met Ajax om 12.30 uur.

FC Utrecht - Sparta Rotterdam 2-0 (1-0)
3. Richairo Zivkovic 1-0
80. Nacer Barazite 2-0

Gele kaarten: Nacer Barazite, Rico Strieder, Willem Janssen (allen FC Utrecht), Kenneth Dougall, Stijn Spierings en Craig Goodwin (allen Sparta Rotterdam).

Toeschouwers: 19.077.

Scheidsrechter: Kevin Blom.

Opstelling FC Utrecht:
Robbin Ruiter; Willem Janssen, Ramon Leeuwin, Kevin Conboy; Patrick Joosten (84. Mark van der Maarel), Rico Strieder, Sofyan Amrabat, Yassin Ayoub, Nacer Barazite (89. Andreas Ludwig); Richairo Zivkovic, Sébastien Haller.

Opstelling Sparta Rotterdam:
Roy Kortsmit; Denzel Dumfries, Bart Vriends (78. Stijn Spierings), Michel Breuer, Rick van Drongelen, Florian Pinteaux (66. Craig Goodwin); Thomas Verhaar, Mart Dijkstra, Ryan Sanusi (46. Kenneth Dougall), Loris Brogno; Zakaria El Azzouzi

Bron: fcutrecht.nl
Foto: FCUPhoto

Reacties

Bij dit bericht zijn 28 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsen


Aankomende wedstrijd

FC UtrechtAZ Alkmaar
20 oktober 2018 20:45 uur
Galgenwaard

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing