FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Wedstrijdverslagen

Wedstrijdverslagen

RKC Waalwijk - FC Utrecht 0-2 (0-0)

21-04-2012

0 reacties


FC Utrecht heeft zaterdagavond een belangrijke overwinning geboekt. Het uitduel in Waalwijk werd met 0-2 gewonnen van RKC Waalwijk. Alje Schut en Alexander Gerndt maakten in de tweede helft de goals.

FC Utrecht startte met Alexander Gerndt als spits. Frank Demouge, die vorige week botste met Ismo Vorstermans, had nog last van zijn hoofd en ontbrak bij de ploeg van Wouters. Cedric van der Gun speelde dicht bij hem en aan de zijkanten speelden Duplan en Sjakie. FC Utrecht probeerde met Gerndt en Van der Gun druk te zetten op de laatste linie van de Waalwijkers om zo de opbouw te bemoeilijken. Toch was het RKC dat voor het eerste gevaar zorgde. Een schot van Evander Sno, in de winterstop nog bijna rond met FC Utrecht, ging rakelings langs de paal.

In de eerste helft was het Rob van Dijk die met een paar goede reddingen zorgde dat de 0-0 op het bord bleef. FC Utrecht had een paar mogelijkheden maar was net niet gelukkig in de laatste voortzetting.

Na de rust was FC Utrecht wat dreigender. Hoewel het eerste gevaar nog van RKC kwam, Schet schoof de bal net naast, was het FC Utrecht dat het dichtst bij een treffer was. Alexander Gerndt werd goed bediend, maar Zoet kon nog net een handje tegen de bal krijgen waardoor het slechts een hoekschop werd. Een vrije trap van Sneijder werd door Alje Schut net overgekopt.

Toch zou de centrale verdediger zijn beloning nog krijgen. Nadat RKC twee wissels had uitgevoerd, leek het of het de greep op de wedstrijd verloor. Helemaal toen Sjakie aanlegde voor een vrije trap vanaf de zijkant. Schut wist de bal op waarde te schatten en liet verkeerd uitgekomen keeper Zoet vissen. Het was alweer een tijdje geleden dat Schut het net wist te vinden. Maar de speler die als eerste het besef toonde dat de mouwen opgestroopt moesten worden, zorgde ervoor dat er na vanavond nog steeds stiekem naar boven gekeken kan worden.

Tien minuten voor tijd kreeg diezelfde Schut een vrije bal tegen op de rand van het Utrechtse strafschopgebied. Een uitstekende gelegenheid voor RKC om toch nog naast FC Utrecht te komen. De situatie leek dreigend, maar de bal belandde slechts in de muur en de rebound verdween naast de goal.

Het slotakkoord was echter voor FC Utrecht. Cedric van der Gun werd in de counter door Edouard Duplan gelanceerd. Van der Gun passeerde twee man maar zijn schot werd door een verdediger geblokt. De afvallende bal kwam voor de voeten van Alexander Gerndt, die beheerst met een tegendraads schot doelman Jeroen Zoet wist te passeren. De spits zou niet veel later geblesseerd uitvallen. De buit was toen echter al binnen. Volgende week zaterdag komt in de Galgenwaard NAC Breda op bezoek.

Karakteristieken

Scoreverloop:
0-1  '77  Alje Schut
0-2  '85  Alexander Gerndt

Scheidsrechter: Dennis Higler

Geel: Duits (‘27), Sneijder ('36), Németh (‘59)

Opstelling FC Utrecht: Rob van Dijk, Mark van der Maarel, Alje Schut, Jan Wuytens, Dave Bulthuis, Nana Asare ('82 Johan Mårtensson), Rodney Sneijder, Edouard Duplan, Cedric van der Gun, Yoshiaki Takagi, Alexander Gerndt ('87 Tommy Oar).

Opstelling RKC Waalwijk: Jeroen Zoet, Cuco Martina, Henrico Drost, Guy Ramos, Ard van Peppen, Evander Sno ('75 Jeff Stans), Sander Duits ('70 Geoffrey Castllion), Robert Braber, Aaron Meijer, Mitchell Schet, Krisztián Németh ('70 Rick ten Voorde).

Foto: FCUPhoto (F. Zilver)

Reacties

Bij dit bericht zijn 0 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsen


Aankomende wedstrijd

FC UtrechtMVV Maastricht
25 september 2018 19:45 uur
Galgenwaard
Kaartverkoop

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing