FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Wedstrijdverslagen

Wedstrijdverslagen

FC Utrecht - ADO Den Haag 1-1 (1-1)

12-02-2012

0 reacties


In potentie kunnen FC Utrecht en ADO Den Haag meedraaien in de subtop, of in ieder geval de middenmoot van de Eredivisie, maar dat laten ze dit seizoen niet echt zien. Op de dertiende en vijftiende plaats schelen de volksclubs voor aanvang van de onderlinge ontmoeting slechts een punt. In Stadion Galgenwaard zorgden de twee ploegen voor een attractieve wedstrijd. Het was kwalitatief niet altijd even hoogstaand, maar veel strijd was er wel. Helaas zorgde dat ook voor een bovengemiddeld aantal blessures. Frank Demouge en Lex Immers eisten de hoofdrollen op in het 1-1 gelijkspel.

ADO won sinds de 0-3 zege bij Feyenoord in oktober geen uitwedstrijd meer, maar zag kansen tegen het geplaagde Utrecht. Vanaf het beginsignaal klapten beide elftallen erop, dat door het coulante fluiten van Bas Nijhuis zorgde voor betrekkelijk weinig kaarten . Na twintig seconden claimde Rodney Sneijder al een penalty nadat de bal op de hand van Kevin Visser zou zijn gekomen, maar dit werd weggewuifd door de scheidsrechter. Door de pressie van Utrecht kwam ADO al gauw in de problemen. Een voorzet van Alexander Gerndt werd onder druk van Demouge verkeerd geraakt door Gábor Horváth, maar Gino Coutinho redde miraculeus.

De volgende grote kans was na dik tien minuten voor ADO. Een fraaie één-twee tussen Immers en Jens Toornstra werd door laatstgenoemde op keeper Roberto Fernández geknald. Beide ploegen verstopten zich niet en het spel golfde op en neer. Het was dan ook min of meer toevallig dat Utrecht de openingstreffer maakte. Zoals wel vaker probeerde Mark van der Maarel na een half uur het spitsenduo te bereiken, wat ook lukte. Gerndt verlengde op Demouge, die rustig Coutino omspeelde en de bal tussen de palen schoot. Utrecht leek voor de derde keer dit seizoen met een voorsprong de rust in te gaan, maar Immers was het daar niet mee eens. Een communicatiefout in de verdediging en slecht optreden van Fernández waren de oorzaak dat ex-aanvoerder Immers kon tekenen voor de 1-1.

De 1-1 was terecht, maar dat weerhield de ploegen er niet van om ook in de tweede helft alles te geven. De jubilaris Tjaronn Chery, hij speelde zijn honderdste profwedstrijd, schoot vijf minuten in de tweede helft rakelings naast. Het spelbeeld werd steeds meer ‘Engels,' dus lange ballen naar voren en zien wat de spitsen ermee konden doen. Utrecht-aanvaller Gerndt wist in ieder geval Coutinho te raken, waardoor Robert Swinkels weer eens wat minuten mocht maken voor ADO. Utrecht voerde inmiddels de druk op de Hagenaars op. Zo schoot de Japanner Yoshiaki Takagi met nog twintig minuten te gaan hoog over, terwijl hij er goed voor stond. De kleine Takagi won even later zelfs een kopduel van Visser, maar zijn poging ging naast.

Een kwartier voor tijd ging hij het veld af, en maakte Hagenaar Cedric van der Gun zijn rentree bij Utrecht. In mei 2009 speelde hij zijn laatste wedstrijd in de Eredivisie. Nadat ook Vicento met een blessure het veld verliet raakte Demouge een bal net niet goed genoeg, waardoor Swinkels zijn eerste belangrijke redding maakte. Het beste was er in de slotfase wel af bij Utrecht, maar ADO was niet bij machte om de overwinning binnen te slepen. Hierdoor blijft de ploeg van Maurice Steijn op de dertiende plaats staan, terwijl Jan Wouters zijn team naar plek veertien ziet stijgen.

Bron: voetbalzone.nl
Foto's: René van der Laan

 

Reacties

Bij dit bericht zijn 0 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsen


Aankomende wedstrijd

FC UtrechtMVV Maastricht
25 september 2018 19:45 uur
Galgenwaard
Kaartverkoop

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing