FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Wedstrijdverslagen

Wedstrijdverslagen

Ajax - FC Utrecht 0-2 (0-1)

05-02-2012

0 reacties


Zondagmiddag kreeg de ploeg van Frank de Boer voor de vierde keer op rij klop van 'angstgegner' FC Utrecht: 0-2. De Amsterdammers creëerden niet één uitgespeelde kans.

Edouard Duplan was met twee doelpunten de grote man aan Utrecht-zijde. Op de eclatante zege viel weinig af te dingen. De ontmoeting tussen Ajax en FC Utrecht was een duel tussen twee zwalkende ploegen. Het gebrek aan vorm was zondag, vooral bij Ajax, bij tijd en wijlen schrijnend. Frank de Boer moest het stellen zonder zeven van zijn basisspelers. Onder meer Dico Koppers en Aras Özbiliz mochten daardoor in de basis beginnen.

Omdat het dak van de Arena dicht was, bleef de kou enigszins buiten de deur. Wie hoopte dat hij warm zou worden van het vertoonde spel kwam echter bedrogen uit. Waar sc Heerenveen en Roda JC vrijdagavond een spektakelstuk produceerden, zorgden Ajax en Utrecht voor precies het tegenovergestelde. Dat mocht vooral Ajax zich aantrekken; Utrecht vond het prima.

De bezoekers, met Rodney Sneijder in de basis, bleven moeiteloos overeind. De ploeg van Jan Wouters zag Ajax voor rust niet één keer gevaarlijk worden. De Domstedelingen kregen twee kansen. De eerste, na drie minuten, was voor Alexander Gerndt. Hij schoot in kansrijke positie naast. Duplan was vijf minuten voor rust doelgerichter. Nadat Kenneth Vermeer een voorzet van Dave Bulthuis niet onder controle kreeg, profiteerde de flankspeler uitstekend (0-1).

Het publiek in de matig gevulde Arena floot Ajax na het rustsignaal gepassioneerd uit. Toch zullen ook zij zich realiseren dat het Ajax van dit moment simpelweg kwaliteit ontbeert. Vijftien minuten theedrinken veranderde daar, helaas voor de Amsterdamse fans, niets aan. Ajax bleef zoeken. Gelegenheidsaanvoerder Theo Janssen moest bovendien gewisseld worden met een blessure.

De half fitte Miralem Sulejmani moest Ajax twintig minuten voor tijd aan minimaal een gelijkspel helpen, maar kwam niet in het spel voor. Na 78 minuten besliste Duplan, opnieuw hij, het duel. Frank Demouge legde af, waarna de Fransman in het dak van het doel raak knalde (0-2). Utrecht bezorgde Frank de Boer daardoor zijn eerste thuisnederlaag in de competitie als coach van Ajax. Zijn ploeg wacht nog steeds op de eerste zege van dit jaar.

Door de overwinning van Utrecht op Ajax is Utrecht de eerste ploeg die in 2 seizoenen alle 4 de wedstrijden tegen Ajax wist te winnen. Ook zorgde de overwinning voor een ander feitje: Frank de Boer verloor nog nooit in de Arena een wedstrijd als trainer.

Bron: voetbalprimeur.nl
Foto: voetbalzone.nl

 

Reacties

Bij dit bericht zijn 0 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsen


Aankomende wedstrijd

FC UtrechtMVV Maastricht
25 september 2018 19:45 uur
Galgenwaard
Kaartverkoop

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing