FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Wedstrijdverslagen

Wedstrijdverslagen

FC Utrecht - PSV Eindhoven 1-1 (0-0)

22-01-2012

0 reacties


Het is PSV niet gelukt om de koppositie in de Eredivisie over te nemen van AZ. De Alkmaarders leden zondagmiddag voor het eerst dit seizoen puntverlies in eigen huis (Ajax hield de ploeg van trainer Gertjan Verbeek op 1-1), maar PSV kon niet profiteren in een tweestrijd met FC Utrecht. De thuisploeg beperkte zich tot tegenhouden maar kwam wel op voorsprong, terwijl het surplus aan balbezit slechts één treffer opleverde voor de equipe van coach Fred Rutten.

De thuisploeg begon uitstekend, eigenlijk zoals het in eigen huis altijd ten strijde trekt, en dat resulteerde in een aantal prima mogelijkheden in de beginfase. Het eerste schot kwam op naam van Stefano Lilipaly, die al wel twee keer was ingevallen maar zondag voor het eerst in de basis mocht beginnen. De jongeling schoot op doel en De Galgenwaard schreeuwde om een strafschop na een vermeende handsbal van Marcelo, maar scheidsrechter Richard Liesveld wilde er niet aan en wees niet naar de stip.

De furieus gestarte Utrechters hielden de druk ruim tien minuten lang op de ketel, maar daarna nam PSV het initiatief over. De Eindhovenaren konden echter geen vuist maken en drukten niet door, terwijl het ook voor het doel van Andreas Isaksson (die de voorkeur kreeg boven Przemyslaw Tyton) absoluut geen drukte van jewelste was. Het eerste bedrijf werd dus afgesloten zonder grote kansen en ook na de pauze was het zoeken naar een opening. Utrecht speelde om niet te verliezen, terwijl het PSV maar niet lukte een bres te slaan in de hechte defensie van de thuisploeg.

Pas na een klein uur mochten de supporters van de thuisploeg weer eens opveren toen de Utrechters zich over de middenlijn begaven, ware het niet dat Edouard Duplan werd teruggefloten wegens een duwfout in het strafschopgebied. Niet veel later was het dan toch raak. Isaksson kwam zijn doel uit na een lange bal, maar Marcelo werkte de bal weg en deed dat niet best. Basisdebutant Lilipaly werd in stelling gebracht en omdat de onfortuinlijke Marcelo weggleed kon de jongeling de bal in de verre hoek schieten: 1-0.

Het strijdplan van Utrecht-trainer Jan Wouters (tegenhouden en hopen op een uitval) leek dus te werken, hoewel Mertens nog geen minuut later voor open doel miste omdat hij het speeltuig naast tikte. Het zou niet lang duren voordat de gelijkmaker toch viel en er was een standaardsituatie voor nodig. Een hoekschop belandde voor de voeten van Ola Toivonen, die zich niet bedacht en het leder tegen de touwen ramde. Terwijl het publiek ‘alles of niets' scandeerde was het PSV dat bijna scoorde, maar doelman Junior Fernández (in het verleden toch niet erg zeker) sleepte zijn ploeg erdoor met reddingen op pogingen van Jeremain Lens en Tim Matavz.


Bron: Voetbalzone.nl (en foto slider)

Foto's (onder): René van der Laan

 

Reacties

Bij dit bericht zijn 0 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsen


Aankomende wedstrijd

FC UtrechtMVV Maastricht
25 september 2018 19:45 uur
Galgenwaard
Kaartverkoop

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing