FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Wedstrijdverslagen

Wedstrijdverslagen

NAC Breda - FC Utrecht 1-0 (0-0)

24-09-2011

0 reacties


FC Utrecht speelde ruim een helft met een man minder in Breda en leek lange tijd stand te houden tegen NAC, een doelpunt in de blessuretijd werd de ploeg uit de Domstad echter fataal. Kees Luijckx scoorde de enige treffer van de avond.

Onder aanvoering van Anthony Lurling begon de thuisploeg enorm gretig aan de wedstrijd, de beginfase was dan ook voor NAC. Doelman Rob van Dijk, die door de Brabantse supporters steevast toegezongen werd als 'opa', moest reddend optreden bij kleine kansen van Eric Botteghin en Nemanja Gudelj.

Ondanks het feit dat beide ploegen in het vervolg van de eerste helft geen grote kansen kregen, boekte NAC de grootste winst. Een minuut voor het aanbreken van de rust werd Michael Zullo met zijn tweede gele kaart van het veld gestuurd door de Belgische arbiter, daardoor moest de ploeg van trainer Erwin Koeman de volledige tweede helft met tien man verder.

Bij de eerste aanval met een man meer ging Ömer Bayram in de zestien naar de grond. Scheidsrechter Delferiere floot, maar niet in het voordeel van de NAC-aanvaller. De 'schwalbe' werd echter niet bestraft met een gele kaart. Een minuut later was Alex Schalk dicht bij de openingstreffer, zijn schot werd echter gekeerd door Van Dijk.

Twaalfde man
In de eerste minuten na rust leek NAC niet te weten wat het moest doen met het feit dat FC Utrecht met een man minder speelde. De Domstelingen speelden zelfs aanvallender dan de ploeg van Karelse. De aanhang van de thuisploeg ging enkele minuten na het begin van de tweede helft vol achter hun ploeg staan. Onder de massale steun leefde NAC op, zonder grote kansen te krijgen.

Scheidsrechter Delferiere speelde daarbij ook een grote rol door veelvuldig te fluiten op momenten dat het niet hoefde. NAC werd tot aan de laatste tien minuten enkel gevaarlijk via afstandschoten van de rand van de zestien of verder en dode spelmomenten, tot doelpunten leidde dit echter niet. FC Utrecht kon daar buiten een enkele uitbraak weinig tegenover stellen.

Beslissing
Met het inbrengen van Florian Jozefzoon en Andreas Lasnik probeerde Karelse in de slotfase nog iets te forceren. Vijf minuten voor tijd veerde de aanwezige NAC-fans op, inclusief de de reservespelers en technische staf. Een afstandschot van Donny Gorter kwam via de rechterpaal terug het veld in, Alex Schalk schoot de rebount op de linkerpaal, een doelpunt bleef uit.

Waar diverse kansen niet omgezet werden tot een doelpunt, scoorde NAC in de blessuretijd alsnog de verlossende en winnende treffer. Luijckx kopte de bal hard achter doelman Van Dijk en bracht het Rat Verlegh Stadion tot ontploffen: 1-0.

Bron: voetbalprimeur.nl
foto: voetbalzone.nl

 

Reacties

Bij dit bericht zijn 0 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsen


Aankomende wedstrijd

FC UtrechtFeyenoord
23 september 2018 12:15 uur
Galgenwaard

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing