FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Specials

Visual

We blijven positief. Altijd

31-10-2016

3 reacties


De zondag begon niet zoals de zondagen ervoor. Deze zondag begon heerlijk vroeg.

Ouders met jonge kinderen zullen het herkennen. Om 3 uur ’s nachts werd de klok een uur terug geslingerd. En waar kinderloze menspersonen dan een uur extra van hun kussen kunnen genieten, hebben juist diegenen die de slaap echt kunnen gebruiken het geluk dat hun spruiten nog geen idee hebben van klokkijken. Die gezellige dreumesen met hun ingebouwde biologische klok. Normaal staan ze rond zeven uur naast je bed om de nacht, de komende dagen en de avonturen van hun transformer door te nemen. Nu doen zij dat, volgens de klok, rond zessen. Ach ja. Een extra uurtje “matchday” . Wie wordt daar niet vrolijk van?

Voor de positief ingestelde mens kan de dag niet beter beginnen. Even een glas halfvol koffie. En de glimlach breekt bijna door. Heerlijk.

Dan op naar ons geliefde stadion. Het begon al goed. Een sfeeractie rond een kakelverse versie van het nummer “feestje vandaag”.

Rapper aCtive kondigde het via de beeldschermen persoonlijk aan. Gelukkig hield de technicus van dienst rekening met het slaapgebrek van alle jonge ouders in de Galgenwaard. En zodoende speelde hij het geluid van het filmpje van aCtive extra zacht af. Dat wij daardoor niet konden verstaan wat exact de bedoeling was mocht de pret niet drukken. Wat een heerlijke dag. Op de Bunnikside waren ze al even enthousiast, waardoor de feestvierders al ruim voor de sfeeractie hun serpentineschieters vroegtijdig lieten ejaculeren. Geen probleem. Aangezien de FC toch wil dat er elke wedstrijd zoveel mogelijk supporters “komen”.

Toen begon de wedstrijd. De eerste helft. Heerlijk. Voetbalweertje was prima. En ondanks wat slordig voetbal van beide kampen kwam de lokale FC op een verdiende voorsprong. 1-0. Het had eigenlijk 2, of 3-0 mogen zijn. Maar een echte supporter is positief.  We lagen op koers om 3 verdiende punten in de zak te steken. Dus met een glimlach gingen we de rust in.

Na de rust. Rond half 4 volgde de aftrap van de tweede helft. Toen bleek die verrekte wintertijd ons toch parten te spelen.

Het voelde natuurlijk als half 5. Tja, en dan is het zeer begrijpelijk dat de spelers in rood-wit, met hun ingebouwde biologische klok, al het gevoel hadden dat de wedstrijd afgelopen was. Jonge ouders begrijpen dat. Kijk, echte kerels kan je wat kwalijk nemen, maar deze jochies toch niet.

Dus ik blijf positief. En zal afsluiten met een aantal lichtpuntjes.

Door een godswonder hielden we nog een heel punt over aan deze wedstrijd. Fantastisch.

Het in de rust bestelde broodje kroket was goed op temperatuur. Lekker warm, maar ook weer niet zo warm dat je bij de eerste hap je bek verschroeit. Gewoon perfect eigenlijk. Het witte bolletje was lekker zacht. Niet oud. Niet klam. Eigenlijk precies goed. Eigenlijk zo goed dat ik niet eens nadacht over het feit dat €3,50 toch best prijzig is voor een wit bolletje kroket. Prima dus.

Verder was het op de terugweg, die vanwege een prachtig opengehaalde Catherijnesingel, toch zeker een half uur langer in beslag nam dan normaal, kurkdroog. Waardoor ik mijn ruitenwissers welgeteld nul keer heb hoeven gebruiken. Geweldig.

Ik hoop dat u net zo’n fantastische middag heeft gehad als ik.

Hartelijk wintertijd.

Op naar de volgende positieve column.

Want afkraken is zoveel makkelijker dan positief blijven.

Weet ik nu uit eigen ervaring.

Korneel

Reacties

Bij dit bericht zijn 3 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
Willem IIFC Utrecht
28 oktober 2018 14:30 uur
Willem II Stadion

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing