FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Specials

Visual

We are back

31-01-2015

31 reacties


Heeft u de afgelopen dagen ook zo genoten van de berichten van het trainingsveld? Ik namelijk wel. Volgens mij moeten duizenden fans ook glunderend de media gevolgd hebben. Want al jaren zijn we aan het klagen over gebrek aan spirit, bezieling, mentaliteit etc. Maar afgaande op het laatste incident, gaan we weer waar krijgen voor ons geld. Natuurlijk heb ik het over de kaakslag van Kali richting Peterson. Alsof ik weer terug was in het verleden. Stijn Vreven die Dave van de Bergh de training afschopt, Johan de Kock en John van Loen of Henk Fraser (daar wil ik van af zijn, het geheugen laat me soms in de steek), Pieter Bijl en Marcel Liesdek. Allemaal opstootjes op trainingen. Iedereen vond toen dat dat bij Utreg hoorde. Het hield iedereen scherp, geen geneuzel, echte kerels.

Maar ineens lijken we verworden tot moraalridders. Kali moet namelijk gestraft worden. Ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat dit vooral te maken heeft met het verleden van Kali, die niet bij wilde tekenen en uiteindelijk met Roda degradeerde. Natuurlijk, eerst roepen dat je er wel uitkomt met jouw club en dan voor een paar centen meer vertrekken is niet handig en wordt niet gewaardeerd. Maar het zo’n beetje best verkochte boek ter wereld heeft het toch niet voor niets over ‘wie zonder zonde is, werpe de eerste steen’. En is er niet een spreekwoord ‘beter ten halve gekeerd, dan ten hele verdwaald’? Kali zag zijn fout en is er weer blij om voor FC Utrecht te mogen spelen. Toch wordt de gebroken kaak hem zwaar aangerekend. Vraag me af of iedereen ook moord en brand zou schreeuwen als een fitte Boymans dit had gedaan? De vraag stellen is hem eigenlijk beantwoorden.

Ik ben in ieder geval blij dat de trainingen blijkbaar zo scherp zijn dat dit soort opstootjes ontstaan. Heerlijk als iemand niet tegen zijn verlies kan en koste wat het kost wil winnen. Natuurlijk moet het niet zo zijn dat iedereen maar met elkaar op de vuist gaat. De grootste pech is natuurlijk dat de kaak van Peterson gebroken is. Had de Zweed een blauw oog opgelopen, had iedereen het lachend afgedaan. Dat begrijp ik dus niet. Het gaat uiteindelijk om dezelfde intentie, welke gevolgen het ook heeft. Zelfs op twitter zie ik verslaggevers twitteren dat ze niet begrijpen dat Kali niet gestraft wordt. Blijkbaar heeft een jongen van 20, Peterson, meer vergevingsgezindheid dan ervaren verslaggevers. Deze jongen wil maar één ding: het beste voor zijn elftal/club. Dus moet Kali volgens hem gewoon blijven spelen. Diezelfde verslaggevers liepen waarschijnlijk met een oranje pruik de polonaise toen Jan Wouters Paul Cascoigne een gebroken jukbeen sloeg tijdens Engeland – Nederland. Niemand hoorde je toen over een straf voor Wouters. Terwijl de intentie hetzelfde was. Alleen toen was het bij een tegenstander in plaats van een medespeler. Maar het vergrijp blijft hetzelfde.

Het enige dat ik jammer vind, is de onfortuinlijke afloop. Zeker omdat het Kristoffer Peterson is. Een speler die mijn hart in de korte periode dat hij voor ons cluppie speelt al veroverd heeft. Ik voorzie een nieuwe cultheld geboren worden in Stadion Galgenwaard. Met zijn drive en manier van spelen, kan hij, voor ons supporters, weer iemand worden die het publiek op sleeptouw neemt. Ik denk weer terug aan DiTo, Vreven, De Jong en al die andere karakterspelers die wisten waar het publiek voor kwam. Samen met nog een paar andere spelers zou hij er misschien wel voor kunnen zorgen dat onze Bunnikside weer eens als vanouds gaan kolken. Met songs die niet alleen maar gaan over het beroep van de moeder van de scheidsrechter, maar met steun aan onze eigen spelers en club. Met originaliteit in de spelersliedjes en inspelend op de actualiteit.

Deze week las ik met een glimlach het interview van Ton Witbaard in het FCU Fanszine. Witbaard schreef dat Harry van den Ham (een goede spits) in aanmerking kwam voor een basisplaats. Dit zou mogelijk ten koste gaan van spits Joop van Maurik. Aanleiding voor Van Maurik om volgens goed Utregs gebruik zijn ploeggenoot op de training een koekie te geven. Joop stond zondag gewoon keurig in de spits…. Na deze week denk ik: We are back

Midvoor

Reacties

Bij dit bericht zijn 31 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing