FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

'Wat in Enschede kan, kan hier ook'

05-10-2014

1 reactie


Co Adriaanse verwacht dat FC Utrecht op termijn voor een volle Galgenwaard zal spelen. Dat zei de technisch adviseur donderdagavond op een supportersavond op trainingscomplex Zoudenbalch.

"Utrecht is de vierde stad van het land. Het is het aan zijn stand verplicht de lat hoger te leggen. Ik heb nooit begrepen dat het stadion niet voller zit. Kijk eens naar steden als Heerenveen en Enschede. Daar kan het, dan is het hier ook mogelijk. En het gaat ooit gebeuren ook", hield Adriaanse de supporters voor.

Lef
Adriaanse sprak zijn tevredenheid over de progressie van het eerste elftal, al benadrukte hij dat er tijd gemoeid is met het overschakelen op de nieuwe speelwijze. Het lef dat eigen moet zijn aan het spel van FC Utrecht, ziet hij terug in hoe Robby Alflen zijn elftal aanstuurt.

"Willem II was hier in de competitiewedstrijd gelijkwaardig. Alflen bracht met Leon de Kogel een spits in. Jurgen Streppel reageerde door een aanvaller naar de kant te halen en een middenvelder in te brengen. Alflen schaakte dus met wit en Streppel met zwart. Dat bevalt me wel."

Talent
Adriaanse is enthousiast over de jeugdopleiding van FC Utrecht:  "Er is geen club in Nederland die kan zeggen dat ze zoveel talentvolle spelers hebben. We hebben er hier zeven heel jonge, zeer talentvolle en vooral razendsnelle vleugelspelers."

"Het proces van verandering kost tijd", weet Adriaanse. "Utrecht wil terug naar het ouderwetse voetbal dat we vroeger speelden met Joop van Maurik en Jan Groenendijk. Op z'n Engels. Dat proces kost tijd, al kan de seizoenskaarthouder daar niet op wachten. Dus moet je ze wekelijks prikkelen met leuk voetbal."

Technische Avond
De supporters die de zogeheten Technische Avond bezochten, kregen van de leden van de technische staf van FC Utrecht een rondleiding door Zoudenbalch. Daarna was er een bijeenkomst in de kantine van het trainings- en jeugdcomplex van de Utrechtse club. Daar namen onder anderen Manager Spelerszaken & Scouting Edwin de Kruijff, trainer/coach Robby Alflen, assistent-trainer Sjors Ultee, senior coach Harry van den Ham, algemeen directeur Wilco van Schaik en technisch adviseur Co Adriaanse het woord. Een ieder gaf een presentatie over zijn werkzaamheden bij FC Utrecht.

De avond bood ook gelegenheid tot interactie. Supporters stelden vragen aan de sprekers, Tijdens de zogeheten 'speeddates' konden ze de spelers van FC Utrecht beter leren kennen. Vrijwel de voltallige selectie was daarbij aanwezig.

Foto: FCUPhoto

Reacties

Bij dit bericht is 1 reactie geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing