FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

Wat brachten Haller en Boymans samen?

24-02-2016

2 reacties


Een onderwerp van gesprek als het over FC Utrecht gaat, is het samen functioneren van de spitsen Sébastien Haller en Ruud Boymans. Feit is dat beiden dit seizoen in de eredivisie samen goed zijn voor 17 van de 38 FC Utrecht-goals (45%). Wat brachten de beide spitsen in de duels waarin ze beiden in actie kwamen?

KNVB-beker
Ruud Boymans maakte zijn comeback binnen de lijnen toen hij tegen Achilles’29 Sébastien Haller in de 57e minuut verving. De Fransman had op dat moment al drie treffers gemaakt, Boymans scoorde als invaller in Groesbeek niet.
Ruud Boymans viel verder in de 67e minuut in tijdens de 1-3 winst tegen PSV in Eindhoven. Hij verving daar Patrick Joosten. Haller was al voor de invalbeurt van Boymans trefzeker. Boymans scoorde in dit duel niet.

Eredivisie
In de eredivisie stonden Haller en Boymans in zes duels in ieder geval voor een deel samen op het veld. Tijdens de eerste keer, in Alkmaar tegen AZ, waren beiden trefzeker. Opvallend is dat Sébastien Haller na dat duel alleen nog maar in Leeuwarden tegen sc Cambuur trefzeker was. Op dat moment was Ruud Boymans reeds als invaller binnen de lijnen actief. En Haller wist na 29 november 2015 (Heracles) geen goal meer te maken in stadion Galgenwaard.

Tegen PEC Zwolle en tegen FC Twente was Boymans als invaller actief en trefzeker. Tegen PEC Zwolle stonden Boymans en Haller deels samen op het veld, tegen FC Twente kwam Boymans in de plaats van Haller. Boymans en Haller hadden dus zeven keer samen op het veld kunnen staan.

In het uitduel tegen Roda JC en het thuisduel tegen PSV kwam FC Utrecht niet tot scoren. In het duel tegen PSV stonden Haller en Boymans voor het eerst samen in de basis. Tegen Willem II was dat voor de tweede keer het geval, en was Ruud Boymans met twee goals volledig verantwoordelijk voor de productie van FC Utrecht.

Samenvatting
Tijdens de KNVB-beker waren Haller en Boymans verdeeld over twee duels 23 minuten samen actief. In dat tijdbestek scoorden beiden niet. Beide duels werden wel gewonnen.

In de eredivisie kwamen Haller en Boymans zes keer samen in actie, en één keer werd Haller vervangen door Boymans. In die totaal zeven duels maakte Boymans vier goals en Haller twee. In totaal maakte FC Utrecht tijdens deze duels 12 goals, en zijn Haller en Boymans goed voor 50% van deze goals. Dat is iets meer dan hun aandeel in de goals die FC Utrecht in de 24 speelronden tot nu toe maakte.

En er werden in deze even duels 13 punten behaald, terwijl 21 mogelijk was. Dit is 62% van wat mogelijk was. FC Utrecht heeft dit seizoen tot op heden 38 punten behaald, terwijl 72 mogelijk was. Dit is 53%. Ook hier geldt dat de combinatie Haller / Boymans, ongeacht het tijdbestek van samen spelen, een resultaat oplevert dat boven het gemiddelde van FC Utrecht in de 24 speelronden tot nu toe ligt.

Foto: FCUPhoto

 

 

Reacties

Bij dit bericht zijn 2 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing