FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Specials

Visual

Wangedrag

19-02-2011

14 reacties


Hoewel het vertoonde spel en daarop volgende uitslag mijn hele weekend zouden moeten verpesten, is er iets dat een nog grotere negatieve schaduw over dit weekend werpt. Toen in de 60ste minuut de zwaar tegenvallende Lensky geblesseerd gewisseld werd en daarvoor Gianluca Nijholt het veld in mocht komen, ging mij het gefluit van een gedeelte van het zichzelf onterecht supporters noemende publiek door merg en been.

Dat de linkermiddenvelder geen best seizoen draait, dat zal ik niet ontkennen. Helaas vrees ik voor hem dat hij net het laatste stapje naar een vaste plek in de basis niet kan maken. Maar dat mag geen enkele reden zijn om één van de weinige spelers met een echt Utrecht hart zo te behandelen. Je mag het de trainers kwalijk nemen dat ze hem inbrengen omdat je van mening bent dat hij niet goed genoeg is. Maar iemand die zich nooit en te nimmer slecht over ZIJN cluppie heeft uitgelaten, verdient zo'n onthaal niet.

Waar wij echte Utrechters in ons hart zouden moeten sluiten in deze tijd van voetballers zonder clubliefde, jagen wij deze spelers het stadion uit. Vaak hoor je van supporters dat voetballers passanten zijn en FC Utrecht enkel zien als een leuk springplankje naar het grotere geld bij topclubs of buitenland, maar als we dan weer eindelijk een Utrechtse jongen hebben lopen, behandelen we die als stront. Tenenkrommend hoor je op de tribune de fluitconcerten aan.

Nijholt, hij wilde niet verhuurd worden want hij wilde zo graag proberen een plekje in de selectie af te dwingen. Toen op jonge leeftijd grote binnenlandse en buitenlandse clubs hem wilde halen, droomde hij van een plekje in de Galgenwaard. Twee loodzware blessures deden hem niet twijfelen, hij vocht terug en ging voor het mooiste dat er was: spelen voor zijn publiek en zijn club. Toen hij een paar jaar geleden al zijn minuten in het eerste maakte, maar nog wel aanvoerder van Jong FC Utrecht was, was hij (en Maguire) de enige speler die overliep van teleurstelling toen Jong FC Utrecht degradeerde uit de eredivisie. Minutenlang aangeslagen, zittend op het gras, zijn FC Utrecht dat het niet haalde. Het beeld staat nog altijd op mijn netvlies. Vaak op zaterdag bij de A1 kijken om te zien hoe jonge jongens proberen de club te vertegenwoordigen op jacht naar de status van profvoetballer.

Maar vanavond lieten diverse personen blijken dat Gianluca Nijholt een 'persona non grata' is voor hun. Maar ik kan ze één ding vertellen. Gianluca is een echte Utrecht supporter. Zij kunnen daar allemaal nog heel veel van leren. Het zou ze sieren als zij op een positieve manier zouden proberen om hem uit de vormdip te halen in plaats van deze jongen met angst en beven het veld op te laten komen. Als je de club in een kwaad daglicht zet, je er met de pet naar gooit of naast je schoenen gaat lopen en je speelt dan wekenlang niet naar behoren, dan begrijp ik het gefluit iets meer. Maar als je altijd je stinkende best doet, maar het is blijkbaar even niet meer, dan dien je ook het respect terug te krijgen van de fans.

Vanavond speelden o.a. Mertens, Duplan en Lensky als een drol, maar de hoon die Nijholt trof, bleef hun bespaard. Terwijl ook genoemde spelers al de nodige tijd onder hun kunnen spelen. Maar blijkbaar hebben deze spelers meer krediet dan spelers van Utrechtse bodem. Ik hoop dat de fluiters van vanavond ooit kunnen laten zien dat zij ook de benaming supporter mogen voeren en ervoor zorgen dat spelers die de vorm of de kwaliteit niet hebben toch boven zichzelf uitstijgen door de positieve ondersteuning van het publiek dat achter een ieder in een rood-wit shirt staat met hartstochtelijke aanmoedigingen. Zodat nog meer spelers supporter worden van onze club.

Een ding weet ik wel, Gianluca Nijholt is dat wel.

Midvoor

Reacties

Bij dit bericht zijn 14 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing