FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Specials

Visual

Voorbeschouwing #wilutr

02-11-2012

1 reactie


Na de 1-0 overwinning vervolgt FC Utrecht de competitie met een uitwedstrijd tegen Willem II. Tegen FC Groningen was het spel wat minder maar telde vooral het resultaat. De ploeg van Wouters leek iets voorzichtiger te spelen en weigerde in het Groningse countermes te lopen. Door de behaalde drie punten nam FC Utrecht afstand van de ploegen onder hun en kwam het gelijk met Ajax en Feyenoord. Qua doelsaldo doet FC Utrecht echter onder voor deze twee ploegen, waardoor de ploeg nu op een mooie en verdienstelijke zesde plek in de ranglijst staat.


In Tilburg kan FC Utrecht niet beschikken over Duplan, Nilsson (viel met een hoofdblessure uit in het door Jong FC Utrecht met 5-2 gewonnen duel tegen Jong Feyenoord) en Ayoub. De jongeling is op de weg terug en moet alleen nog wedstrijdfit worden. Hij zal deze minuten moeten opdoen bij Jong FC Utrecht. Jan Wouters zal zijn team waarschijnlijk niet wijzigen ten opzichte van het duel tegen Groningen. Dat houdt in dat Cedric van der Gun weer op de bank zal beginnen en Asare zal spelen op het middenveld.

Steeds meer waardering komt er voor de twee Aussies die in de basis staan. Vooral Tommy Oar maakt momenteel goede sier. De linksbuiten, inmiddels niet meer gebonden aan de zijlijn, staat hoog in de klassementen van VI en het AD. Ook bij Adam Sarota gaat het steeds vaker over zijn fluwelen traptechniek dan over zijn aanpassingsproblemen. Samen met hun teamgenoten gaan ze zaterdag op weg naar het behouden van de ongeslagen uitstatus. Dit seizoen werd namelijk nog niet verloren op vreemde bodem (3 gewonnen, 2 gelijk). Met de laatste twee uitwedstrijden van vorig seizoen meegerekend (2x winst), is FC Utrecht al zeven uitwedstrijden op rij ongeslagen. Een ongekende reeks die, gezien het verschil op de ranglijst, eigenlijk nog met minimaal een wedstrijd verlengd zou moeten worden. Het is echter niet uit te sluiten dat FC Utrecht weer eens optreedt als een dokter bij een zieke en de punten aan de tegenstander laat. Toch geeft het spelbeeld van de laatste weken vertrouwen voor de 500 fans die naar Tilburg afreizen. Ook dat is weer een positief signaal. Eindelijk weer een goed gevuld uitvak bij een wedstrijd die normaal gesproken iets minder tot de verbeelding spreekt.

De tegenstander: Willem II
Willem II promoveerde afgelopen seizoen uit de Jupiler League. Gezien de ambities een logisch gevolg, gezien het seizoen misschien iets minder verwacht. Ondanks de promotie kwam er geen extra geld vrij bij de Tilburgers en van investeringen was ook geen sprake tijdens de zomer. De spelers die kwamen waren voornamelijk transfervrije spelers. Willem II kent derhalve ook een moeizame competitiestart. De ploeg van trainer Jurgen Streppel bezet momenteel de zeventiende plaats. Alleen VVV-Venlo heeft minder punten. Te wanhopen hoeft de club nog niet want de afstand naar NAC en PEC Zwolle bedraagt slechts twee punten. Tegenslag was er wel voor de ploeg. Spits Joachim raakte geblesseerd en kan voorlopig niet spelen. Omdat hij nog de enige spits was na het vertrek van oud Utrechter Donny de Groot (hij ging tijdens het seizoen naar België) zal Streppel een oplossing uit de hoge hoed moeten toveren. Bij Willem II speelt nog wel oud FC Utrecht speler Kees van Buuren. Hij kwam dit seizoen over van FC Den Bosch.

Vermoedelijke opstelling FC Utrecht
Ruiter
Van der Maarel - Van der Hoorn - Wuytens - Bulthuis
Kali - Asare - Sarota - Oar
Mulenga - Gerndt 

Reacties

Bij dit bericht is 1 reactie geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing