FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Specials

Visual

Voorbeschouwing #vitutr

08-11-2013

2 reacties


In Arnhem staat zaterdag het uitduel tegen Vitesse op het programma. Een lastig duel voor FC Utrecht blijkt uit de cijfers. Van de 28 eerder gespeelde duels won FC Utrecht slechts tweemaal. De kans dat FC Utrecht in Arnhem wint, wordt statistisch gezien dus steeds groter.

De afstand tussen beide ploegen op de ranglijst bedraagt tien plaatsen. Vitesse staat tweede en FC Utrecht twaalfde. Echter het verschil in punten is slechts zes. “Dat is het leuke van deze competitie”, zegt trainer Jan Wouters. “Als wij winnen dan staan we op drie punten afstand van Vitesse. Zij hebben een goede competitiestart gehad en wij een mindere. Dus het zegt allemaal niet zoveel in de huidige Eredivisie. Het invullen van de voetbaltoto is in ieder geval een stuk lastiger geworden”, grapt de Utrechtse oefenmeester.

Drie punten
Wouters verwacht een lastige wedstrijd in het GelreDome. “Ik reken Vitesse tot de grote groep met Ajax, PSV, Feyenoord en FC Twente die voor het kampioenschap gaan. Het is een goede ploeg met Pröpper die zich nu ontwikkelt en de effectiviteit van Piazon. Zaterdag gaan we naar Arnhem om de drie punten mee te nemen. Wij passen ons niet aan. Dat doen we nooit. We spelen ons eigen spel”, zegt de trainer stellig.

Aan het spelen van het eigen spel is deze week weer geschaafd op het trainingsveld. “We hebben afgelopen week gewerkt aan het maken van de juiste voetballende keuzes in het veld”, vertelt Wouters. “De afgelopen wedstrijden doen we dat niet vaak genoeg. We hebben via videobeelden en het af en toe stilleggen van de training de afspeelopties laten zien. We moeten meer gebruikmaken van de opties die zich voordoen. Soms kan het zo simpel zijn, maar dat is vaak het moeilijke van het voetbalspel”, meent Wouters.

Minuut vier
De wedstrijd tussen beide ploegen staat in het teken van het herdenken van de twee eeuwige nummers vier. In de vierde minuut wordt stilgestaan bij David di Tommaso en Theo Bos. “Dat is natuurlijk een mooi gebaar van de supporters”, vertelt Wouters. “Het laat zien dat beide clubs en hun supporters respect hebben voor hetgeen beide spelers voor hun clubs hebben betekend.”

Blessures
FC Utrecht kan niet beschikken over Johan Mårtensson (knie), Willem Janssen (knie) en Marcus Nilsson (rug). Edouard Duplan en Adam Sarota zijn nog niet wedstrijdfit.

De wedstrijd tegen Vitesse begint zaterdagavond om 19:45 uur. Reis je niet mee naar Arnhem, dan kun je het duel live bekijken via de FC Utrecht App. Ook kun je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen via Twitter: www.twitter.com/fcutrechtmatch.

Bron: fcutrecht.nl

Reacties

Bij dit bericht zijn 2 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing