FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Specials

Visual

Voorbeschouwing #vitutr

27-02-2013

0 reacties


Afgelopen zondag wist FC Utrecht weer een overwinning toe te voegen aan het seizoen. Dit keer was Roda JC het slachtoffer van de Utrechtse dadendrang. Geholpen door een penalty en een rode kaart, liep de score uiteindelijk op tot 4-0. FC Utrecht zette vanaf het begin agressief de tegenstander onder druk, dit tot vreugde van het publiek. Hopelijk kan FC Utrecht deze lijn doorzetten in thuiswedstrijden.

Transferperiode
Omdat FC Utrecht aanstaande vrijdag al moet aantreden tegen en bij Vitesse, een relatief vroege voorbeschouwing op het duel. Vandaag tevens de sluitingsdag van de Russische transferperiode. Voor tegenstander Vitesse een belangrijke dag omdat topscorer Bony in de belangstelling zou staan van diverse Russische clubs. Vooralsnog is er geen sprake van een transfer, dus FC Utrecht zal een antwoord moeten vinden om de sterke spits aan banden te leggen. Ongehavend kwam FC Utrecht niet uit de strijd afgelopen weekend. Michael Zullo, zelf al stand-in van de geblesseerde Bulthuis, moest de wedstrijd met een blessure. Hoe ernstig zijn blessure is, is ons niet bekend. Wel zijn er positieve berichten over een snel herstel van Dave Bulthuis. Misschien zou hij de wedstrijd van vrijdag al kunnen halen. Tegen Roda JC viel Kai Heerings in als linksback, maar hij is eigenlijk een centrale verdediger.

Martensson of Kali?
Johan Martensson vulde de positie van Kali, die ontbrak wegens een schorsing, goed in en was misschien wel mede verantwoordelijk voor het eerder en agressiever druk zetten. Daarom is het de vraag wat Wouters gaat doen. Krijgt Kali zijn plaats weer terug of was Wouters dermate tevreden over Martensson dat hij de Zweed, zeker ook met het oog op het volgende seizoen, ook vrijdag een basisplaats geeft? Nana Asare is in ieder geval nog geblesseerd. De tegen Roda JC uitblinkende Oar en Toornstra zullen zeker weer van de partij zijn. Bij winst op Vitesse heeft FC Utrecht de Arnhemmers qua puntenaantal bijgehaald en heeft het alleen een iets minder doelsaldo. Aangezien het kwakkelende FC Twente Ajax op bezoek krijgt, zou winst op Vitesse goed kunnen zijn voor het stijgen naar plaats vijf. Maar laten we voorzichtig zijn, in Arnhem wist FC Utrecht in de historie pas twee keer te winnen.

De tegenstander: Vitesse
Vitesse teert vooral op de kwaliteiten van spits Bony. De Ivoriaan wist in de laatste drie duels al zes keer te scoren en is met 22 doelpunten topscorer in de eredivisie. Verder heeft het met Van Ginkel een speler die ook dreigend is naar de goal. Zoals gebruikelijk is het onrustig in Arnhem. Trainer Rutten uitte onlangs zijn onvrede over het uitblijven van beloofde versterkingen en moest vrezen voor het vertrek van Bony. Inmiddels is de rust weer enigszins teruggekeerd al is de verwachting dat Fred Rutten aan zijn laatste maanden bij Vitesse bezig is.

De wedstrijd staat vrijdag onder leiding van Bas Nijhuis. De aftrap is om 20.00 uur in het Gelredome. Volgende week zondag staat in de Galgenwaard de wedstrijd tegen RKC Waalwijk op het programma. Een weerzien met trainer Erwin Koeman en Rodney Sneijder. Die wedstrijd begint om 14.30 uur en er is vrije kaartverkoop.

Vermoedelijke opstelling FC Utrecht:
Ruiter
Van der Maarel - Van der Hoorn - Wuytens - Bulthuis/Zullo
Duplan - Kali - Toornstra - Oar
Van der Gun - Mulenga 

Reacties

Bij dit bericht zijn 0 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing