FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Specials

Visual

Voorbeschouwing #utrvvs

01-03-2016

0 reacties


FC Utrecht speelt morgen (woensdag) in de halve finale van de KNVB Beker tegen VVSB. “Als club maak je het niet vaak mee dat je de kans krijgt de finale te bereiken”, zegt trainer/coach Erik ten Hag.

FC Utrecht stond acht keer eerder in de halve finale, dus het is niet uitzonderlijk. Maar het gebeurt ook niet ieder jaar”, vertelt Ten Hag in het spelershome van Stadion Galgenwaard in gesprek met FCUtrecht.nl. Even verderop zetten kantoormedewerkers van de club de puntjes op de i zetten op organisatorisch vlak in aanloop naar VVSB-thuis.

Iets groots
“Het broeit”, omschrijft Ten Hag het effect dat FC Utrecht-VVSB teweeg brengt. “Je merkt het in en rondom de club. Dit wil een club als FC Utrecht meemaken. Er staat iets groots te gebeuren. Een halve finale is bijzonder voor de club, en voor de spelers een unieke kans om de finale te bereiken. Dat maak je als voetballer niet vaak mee.”

‘Prachtig, een vol huis’
Bijna alle kaarten voor de wedstrijd zijn al over de toonbank gegaan. “Prachtig, zo’n vol huis”, aldus Ten Hag, die van zijn ploeg wel een andere insteek verwacht dan afgelopen zondag, toen op eigen veld met 1-2 van Feyenoord werd verloren. “We waren ongelooflijk ongedisciplineerd. En, al weet ik niet of dat een correcte Nederlandse term is, verantwoordingsloos. Onze spelers hebben de potentie om in de subtop, of in sommige gevallen de top, te spelen. Dan kan het niet zo zijn dat je afspraken niet nakomt, initiatiefloos speelt en overmoedige risico’s aangaat zoals zondag. Dat moeten we ons beseffen, willen wij een volgende stap kunnen zetten.”

Andere houding
“Het zit erin, maar tegen Feyenoord deden we onszelf tekort. De houding klopte niet”, vervolgt de oefenmeester van de Utrechters. “Je kunt niet alle wedstrijden winnen, maar je moet wel altijd als winnaars spelen. Het mag niet zo zijn dat je verliest omdat je je verantwoordelijkheden ontloopt.”

‘Met het hart én het hoofd spelen’
No guts, no glory. Dat is de lijfspreuk van grootaandeelhouder Frans van Seumeren van FC Utrecht. En die is, in bekervoetbal wellicht meer dan bij alle andere gelegenheden, uitstekend toepasbaar. “We moeten lef tonen; dat moet je altijd hebben”, aldus Ten Hag. “Dat moet niet doorslaan naar overmoedigheid. Dat is het leven; je moet de juiste balans vinden. Niet alleen met het hart spelen, maar ook met het hoofd.”

Bron: fcutrecht.

Foto: FCUPhoto

Reacties

Bij dit bericht zijn 0 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing