FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Specials

Visual

Voorbeschouwing #utrvit

07-05-2017

0 reacties


Met nog twee speelronden te gaan zijn er nog heel wat posities op de ranglijst van de eredivisie niet definitief. En daarmee staat er sportief nog voldoende op het spel. Dat geldt niet voor FC Utrecht – Vitesse. Immers: de Arnhemmers wonnen dankzij twee goals van oud-FC Utrechter Ricky van Wolfswinkel de KNVB-beker. Voor FC Utrecht is deelname aan de play offs en plek vier op de ranglijst zeker. Sterker nog: de formatie van Erik ten Hag kan als enige eredivisieploeg niet meer stijgen of dalen op de ranglijst.

Desondanks zijn er bij dit duel naar verwachting toch meer dan 20.000 toeschouwers aanwezig zodra scheidsrechter Allard Lindhoud om 14:30 uur fluit voor de aftrap. En Erik ten Hag was in zijn voorbeschouwing op de clubwebsite duidelijk: ‘Het publiek mag wat van ons verwachten. We gaan er keihard voor knokken het publiek aan ons te binden. Tegen FC Twente lukte dat prima. Dat willen we weer doen.’

In de aanloop naar de play offs zou de oefenmeester er voor kunnen kiezen om spelers extra rust te geven. Hij lijkt dit echter niet van zins. In diezelfde voorbeschouwing zegt Ten Hag daarover: ‘Wij spelen om te winnen. En dus met het team waarmee we de grootste kans maken om de wedstrijd te winnen’.

Hij kan voor dat team niet beschikken over de al lang geblesseerden Patrick Joosten en Rico Strieder. Ook Kevin Conboy (tegen Feyenoord uitgevallen met een knieblessure) en Giovanni Troupée (bovenbeen) zijn niet beschikbaar. Daar staat tegenover dat Wout Brama terugkeert van een schorsing. Robin van der Meer is sinds het duel tegen Roda JC ook weer inzetbaar. Maar Jeff Hardeveld deed het in dat duel prima als linksback en blijft daardoor naar verwachting in de basis.

Afgaande op de training van afgelopen vrijdag lijkt Mark van der Maarel te verhuizen van het centrum naar de rechtsbackpositie. Leeuwin kan dan zijn vertrouwde positie naast aanvoerder Willem Janssen weer innemen waardoor Wout Brama weer als controleur op het middenveld kan gaan spelen. Ook Zakaria Labyad, die een geruime tijd op huurbasis voor Vitesse heeft gespeeld, lijkt weer in de basis te staan. De opstelling van FC Utrecht ziet er dan als volgt uit:

Jensen
Van der Maarel – Leeuwin – Janssen – Hardeveld
Brama
Amrabat – Labyad – Ayoub
Kerk – Haller

Tegenstander Vitesse wordt zoals bekend getraind door oud-FC Utrechter Henk Fraser en heeft in Ricky van Wolfswinkel en Lewis Baker twee van de smaakmakers van dit eredivisieseizoen in de gelederen. Personele problemen heeft Fraser nauwelijks, want alleen back Kelvin Leerdam ontbreekt vanwege een knieblessure. Ook zal Vitesse op eerherstel uit zijn, want de laatste twee eredivisieduels gingen de Arnhemmers eenvoudig onderuit. En daardoor is de ploeg afgezakt naar de zesde plek.

Direct na afloop van het duel wordt de David di Tommasotrofee uitgereikt. Hiervoor zijn traditiegetrouw Audrey en Noah di Tommaso aanwezig. Uit een kleine peiling op Twitter door AD-journalist Ard Schouten is de verwachting dat de dit seizoen doorgebroken Sofyan Amrabat en Giovanni Troupée kanshebbers zijn voor deze prijs. Ook de namen van doelman David Jensen en van de waarschijnlijk vertrekkende Nacer Barazite worden veel genoemd.

Foto: FCUPhoto

Reacties

Bij dit bericht zijn 0 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing