FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Specials

Visual

Voorbeschouwing #utrtwe

24-05-2013

0 reacties


FC Utrecht zette afgelopen donderdag een grote stap richting Europees voetbal door in Enschede met 0-2 te winnen van FC Twente. Goals van Van der Gun en Duplan zorgde voor feest in het uitvak en voorzichtige euforie richting een Europees avontuur. Toch moet de huid nog niet verkocht worden voordat de beer definitief geveld is. FC Twente heeft een meer dan behoorlijke ploeg die donderdag regelmatig liet zien goed te kunnen voetballen. Gezien de solide Utrechtse defensie is er ook weer geen reden tot grote paniek. Als FC Utrecht de boel weer net zo goed neerzet als afgelopen donderdag (en de vele wedstrijden daarvoor), moet een positief resultaat haalbaar zijn. Maar het is waken voor teveel optimisme.

 

Euforie
Maar Wouters heeft al meerdere malen aangetoond iedereen met beide benen op de grond te houden. Beelden vanuit de kleedkamer afgelopen donderdag lieten ook een zekere rust zien binnen de ploeg. Blij met de overwinning, maar klaar voor het vervolg. Geen uitbundig feestende spelers, maar spelers die beseffen dat er nog een wedstrijd gespeeld moet worden. Als dat vertrouwen zondag overslaat op de volle Galgenwaard, dan zou het een mooi spektakel kunnen worden. Hopelijk doen de supporters er alles aan om de ploeg vocaal te ondersteunen op hun jacht naar die felbegeerde Europese wedstrijden.


Domper
Domper was donderdag wel de rode kaart (2x geel) voor Asare en de gele kaart voor Jan Wutyens, die nu beiden de wedstrijd van zondag moeten missen. Jammer dat scheidsrechter Wiedermeyer vooral reageerde op het appelleren van het publiek. Was hij echt van plan deze gele kaarten te geven of liet hij zich beïnvloeden door de fluitconcerten van de tribune? Het getuigt in ieder geval niet van aanvoelen van een wedstrijd om Asare in de 93ste minuut zijn tweede gele kaart te geven voor iets te wild inkomen, zonder overigens zijn tegenstander echt te raken. Maar goed, het is aan de andere spelers om dit gemis op te pakken. Voor Wuytens zal ongetwijfeld Kai Heerings gaan spelen. De jongeling zal Wuytens komend seizoen toch al moeten vervangen en kan zo weer ervaring opdoen met het spelen van deze hele belangrijke wedstrijd.


Mulenga terug
Op het middenveld zal Mårtensson terugkeren na zijn schorsing. Dit zal in principe ten koste gaan van Kali. Waarschijnlijk zal Duplan een linie zakken ten opzichte van donderdag toen hij samen met Van der Gun de spitspositie bemande. Nu zal Van der Gun geflankeerd worden door de van een blessure teruggekeerde Jacob Mulenga. Tommy Oar en Toornstra zullen naast Mårtensson en Duplan het middenveld completeren. 

Huldigen
FC Twente zal ongetwijfeld nog alles op alles willen zetten na het debacle van donderdag. Het is belangrijk om de openingsfase goed te doorstaan. Mede door de publieke ondersteuning moet FC Utrecht de storm laten uitrazen en zich richten op het zo snel mogelijk scoren. Dat zal het Twentse verzet ongetwijfeld meteen doen breken, zodat de FC Utrecht supporter ontspannen de wedstrijd kan volgen en ze voor een goede sfeer kunnen zorgen. Na afloop, ongeacht het resultaat, zal de ploeg worden bedankt voor het sowieso fantastische seizoen. Vijftien minuten na het laatste fluitsignaal gaan de hekken open zodat het publiek op het veld de spelers kan bedanken. Hopelijk weet iedereen zich vijftien minuten te beheersen omdat FC Utrecht nog een voorwaardelijk straf van het spelen van een wedstrijd zonder publiek boven het hoofd hangt.

De scheidsrechter is zondag Danny Makkelie en de wedstrijd begint om 12.30 uur. Er is nog kaartverkoop, maar de verwachting is dat de wedstrijd misschien morgen wel is uitverkocht. De Cityside is reeds uitverkocht en voor de Bunnikside zijn nog maar een beperkt aantal kaarten beschikbaar. Dus wees er snel bij en bestel nu nog online.


Vermoedelijke opstelling FC Utrecht:
Ruiter
Van der Maarel – Van der Hoorn – Heerings – Bulthuis
Duplan – Toornstra – Mårtensson – Oar
Van der Gun – Mulenga

Reacties

Bij dit bericht zijn 0 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing