FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Specials

Visual

Voorbeschouwing #utrrod

27-09-2013

1 reactie


Na de nederlaag tegen Feyenoord en de bekerwinst tegen FC Den Bosch wacht FC Utrecht nu Roda JC als tegenstander. De Limburgers reizen morgen naar de Galgenwaard in de wetenschap dat FC Utrecht thuis al negen wedstrijden ongeslagen is. FC Utrecht en Roda JC hebben beide 8 punten uit 7 wedstrijden. De winnaar zal de aansluiting naar boven vinden, terwijl de verliezer even de blik naar beneden zal wenden.

Jan Wouters kan nog geen beroep doen op Teijsse, Duplan, Sarota en Nilsson. De eerste drie zijn echter wel goed op de weg terug. Sarota, wiens rentree in principe voor november staat, doet zelfs al weer mee met de groepstraining, waarbij de middenvelder wel de duels nog uit de weg gaat. Duplan is ook weer op het trainingsveld, al traint hij nog niet met de groep. Vraagtekens voor zaterdagavond zijn Derijck en Mulenga. Derijck speelde ook al niet tegen FC Den Bosch en werd toen vervangen door Van der Maarel. Voor Jacob Mulenga kwam Den Bosch nog te vroeg, maar de verwachting is dat de spits tegen Roda JC wel weer plaats kan nemen op de reservebank. Cedric van der Gun is inmiddels in staat om weer negentig minuten te kunnen spelen.

Een primeur is er zaterdag ook in de Galgenwaard. Voor het eerst in de geschiedenis van de eredivisie zal er gebruik gemaakt gaan worden van doellijntechnologie. Het Engelse Hawkeye systeem moet uitsluitsel gaan geven of een bal al dan niet de doellijn heeft gepasseerd. Het heeft lang geduurd voordat de UEFA akkoord heeft gegeven voor de technische snufjes, maar de hulpmiddelen zullen een zege zijn voor de arbitrage, die nu eindelijk geholpen worden bij hun beoordelingen.

Met of zonder doellijnbewaking, voor FC Utrecht geldt dat een overwinning uiterst welkom is. Volgende week staat de uitwedstrijd tegen Ajax op het programma en een solide plek in de middenmoot is welkom. Dat is een goede positie voor het team van Wouters om in alle rust verder te werken aan het ontwikkelen en inslijpen van de speelstijl en langzaam ook compleet te worden nadat de langdurig geblesseerden terug komen.

De tegenstander: Roda JC
Nadat de club afgelopen seizoen het vege lijf redde door in de nacompetitie via een narrow escape te winnen van Sparta, volgde in de zomer een ware reconstructie van de selectie. Grootste verlies was natuurlijk het vertrek van goaltjesdief Malki. Wel wist men oud FC Utrecht spits Frank Demouge te behouden. Hij was vorig seizoen gehuurd van Bournemouth en het zag er lang naar uit dat hij Roda zou verlaten. Ruud Brood haalde een aantal oude bekenden van RKC Waalwijk naar Limburg in de hoop met het nieuwe team uit de gevarenzone te blijven. Met de dertiende positie staat men in ieder geval boven de streep, maar een nederlaag brengt die zone weer gevaarlijk dichtbij. Toch moet met de huidige selectie er meer in zitten dan een plaats bij de laatste drie.

De aftrap is zaterdagavond om 19.45 uur. De kassa’s zijn vanaf 17.45 uur geopend en er is geen clubkaartverplichting. De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Makkelie. Volgende week zondag gaat FC Utrecht op bezoek bij Ajax. Die wedstrijd begint om 12.30 uur.


Vermoedelijke opstelling FC Utrecht:

Ruiter

Markiet – Van der Maarel – Heerings – Bulthuis

Toornstra – Janssen – Ayoub – Oar

Van der Gun – De Ridder

 

Reacties

Bij dit bericht is 1 reactie geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing