FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Specials

Visual

Voorbeschouwing #utrpsv

14-09-2012

5 reacties


De interlandverplichtingen zijn weer voorbij. De eredivisie gaat weer verder. FC Utrecht deed echter niet de beste zaken met de interlands. Zo had Adam Sarota weer de nodige reisuren zonder in actie te komen in de verloren interland van Australië tegen Jordanië. Nog vervelender was het bericht dat Zambia geen rekening heeft gehouden met de fysieke malheur van Jacob Mulenga. Waar FC Utrecht nog steeds voorzichtig omgaat met de van een langdurige blessure teruggekeerde spits, heeft Zambia de speler flink belast tijdens de trainingen. Het gevolg laat zich raden, FC Utrecht kan waarschijnlijk geen beroep doen op de sterke spits.

Jan Wouters kan zondag ook geen beroep doen op Nana Asare, Johan Martensson en Yasin Ayoub. Vooral het ontbreken van Asare zal merkbaar zijn. Ayoub heeft nog helemaal niet gespreeld, Martensson was inmiddels bankzitter, maar Asare is toch de sterkhouder van de ploeg. Positief punt is dat Wouters wel weer kan beschikken over Bovenberg, Zullo en Van der Gun. FC Utrecht zal vooral willen voortborduren op de tweede helft van de wedstrijd tegen NAC Breda. Daarin was de ploeg veel beter dan de tegenstander maar wist het overwicht niet uit te drukken in doelpunten. Daarom voelde het gelijke spel toch als een verlies. Toch is een punt in een uitwedstrijd geen verkeerde score.

Toch zal het zondag lastiger worden. De tegenstander is behoorlijk in vorm en historisch gezien heeft FC Utrecht het altijd moeilijk met de opponent uit Eindhoven. Het wordt in ieder geval zaak om compact te spelen waarbij het publiek wel op enig spektakel getrakteerd dient te worden. Dat is namelijk de opdracht die de technische staf heeft gekregen. Op deze manier moet het publiek weer teruggewonnen worden en weer de weg weten te vinden naar de Galgenwaard. Voorwaar een lastige opgave tegen PSV. Het is afwachten in welke opstelling FC Utrecht de strijd gaat aanbinden. Durft Wouters het aan om Oar als vervanger van Asara op te nemen in de basiself? Of gaat Zullo op het middenveld naast Sarota spelen? Of verhuist Duplan naar een positie achter de spitsen waardoor er ruimte komt voor Bob Schepers? Zondagmiddag om 14.30 uur zullen we het antwoord weten.

De tegenstander: PSV
Met spelers als Mertens, Toivonen, Lens, Matavz en Narsingh heeft PSV vooral kwaliteiten te over in de aanval. Maar ook het middenveld mag er zijn met onder andere Strootman en Van Bommel. De achterhoede oogt het minst stabiel maar met Tyton in de goal hebben de Eindhovenaren wel een redelijk betrouwbare sluitpost. Oud FC Utrecht speler Erik Pieters is er nog niet bij. De linksback revalideert van een blessure. PSV zal toch vooral naar Utrecht komen met de intentie om drie punten mee te nemen naar Eindhoven. Verlies zou namelijk betekenen dat de achterstand op FC Twente na vijf wedstrijden al zes punten bedraagt (uitgaande van winst van FC Twente bij Willem II) en het ziet dan Ajax ook uitlopen. Voor PSV is het wel prettig dat deze twee concurrenten al op zaterdag spelen.

In de Galgenwaard zal zondag het duel geleid worden door Kevin Blom. De wedstrijd begint om 14.30 uur en er zijn nog kaarten beschikbaar. De stadionkassa's zijn zondag vanaf 12.30 uur geopend.

Vermoedelijke opstelling FC Utrecht:
Ruiter Van der Maarel - Van der Hoorn - Wuytens - Bulthuis
Duplan - Kali - Sarota - Zullo
Gerndt - Van der Gun 

Reacties

Bij dit bericht zijn 5 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing