FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Specials

Visual

Voorbeschouwing #utrhee

14-12-2012

1 reactie


Het gelijke spel afgelopen vrijdag tegen Heracles Almelo was het maximaal haalbare resultaat. Gezien de altijd lastige wedstrijden in Almelo, met een tevreden gevoel het weekend in gegaan. Leuke bijkomstigheid was dat FC Utrecht ondanks het puntenverlies toch gewoon de zesde plek op de ranglijst kon vasthouden. Drie punten los van N.E.C. en vijf punten achterstand op Feyenoord. Maar de vijfde plek zal FC Utrecht zich zeker niet op focussen. Belangrijker zal het zijn om proberen de achtervolgers op dezelfde afstand te houden of zelf op grotere achterstand te zetten. Gezien het programma van dit weekend, zou dat zomaar eens bewaarheid kunnen worden.

Maar dan zal FC Utrecht zelf wel de drie punten in de Galgenwaard moeten pakken. Tegenstander sc Heerenveen is nu niet de meest stabiele ploeg van het moment, dus kansen liggen er zeker. Trainer Jan Wouters kreeg deze week de geblesseerde Marcus Nilsson weer terug op het trainingsveld. De Zweed keert terug na zijn hersenschudding. Duplan en Van der Gun zijn nog niet zover. Duplan lijkt het dichtst bij een rentree, maar zondag komt zeker te vroeg voor de Fransman. Voor Van der Gun zal waarschijnlijk de start van de tweede competitiehelft het doel zijn. Na zondag staat er namelijk nog maar één wedstrijd op het programma.  Yassin Ayoub kwam afgelopen maandag bij Jong FC Utrecht tot 72 minuten in zijn herstel richting het eerste elftal.

Verder heeft Wouters weinig zorgen. Jacob Mulenga viel uit tegen Heracles, maar de belangrijke spits kan zondag gewoon spelen. Redenen om te wijzigen zijn er dus niet voor de staf en daarom weinig verrassingen te verwachten. Ruiter stond er weer tegen Heracles na twee minder gelukkige wedstrijden en liet hiermee zien uit het goede hout gesneden te zijn. Niet meteen in een dip, maar rechten die rug en ballen pakken. Een duidelijk toegevoegde waarde voor het team. Zullo, Bovenberg, Sjakie, Martensson, Schepers en De Kogel zullen zich zo langzamerhand wel zitten te verbijten op de bank, maar de basisspelers blijven redelijk constant in hun optredens, dus er zit voor hun niet veel anders op dan hun stinkende best te doen tijdens de trainingen en hopen op speelminuten.

<i>De tegenstander: Heerenveen</i>
Trainer Marco van Basten komt weer terug in zijn eigen stad. De Utrecht staat dit seizoen voor het eerst aan het roer bij de Friezen en het moet gezegd, een succes is het vooralsnog nog niet. Bij Heerenveen vertrokken afgelopen seizoen een aantal zeer belangrijke krachten en ook in het Noorden diende de transfersommen ook gebruikt te worden om gaten in de begroting te dichten. Met het vertrek van Bas Dost, Luciano Narsingh en Assaidi moest een zeer succesvolle voorhoede worden vervangen. Daarnaast vertrok Elm ook nog richting AZ. Wel wist men uit Ijsland een scorende spits terug te halen, Finnbogason. De spits heeft er inmiddels al 12 inliggen, waar de topscorer in Utrecht op 6 staat (Mulenga). Van Basten kan zondag geen beroep doen op Gouweleeuw (geschorst) en Zuiverloon (geblesseerd). Marco Pappa, die ter elfder uren alsnog werd aangetrokken (zou eerst in winterstop komen), is weer fit na zijn blessure.

Heerenveen heeft van de onderste ploegen het meest aantal doelpunten (24) gemaakt, maar dan staan inmiddels ook al 34 tegengoals tegenover. Het zou een uitgelezen mogelijkheid kunnen zijn voor FC Utrecht om eens een klinkende overwinning neer te zetten in de Galgenwaard. Vooralsnog hebben de voorwaartsen de nodige moeite om voor eigen publiek het vijandelijke net te vinden. Het zou een mooie opsteker zijn voor de volgende confrontatie in de Galgenwaard, 23 december tegen Ajax.

FC Utrecht  - Heerenveen begint zondag 16 december om 12.30 uur in stadion Galgenwaard. Leidsman in Dennis Higler en FC Utrecht wist zeven keer van de Friezen te winnen. Heerenveen op zijn beurt nam zes keer de drie punten mee naar huis. Zeven keer werden de punten broederlijk gedeeld.

Vermoedelijke opstelling:
Ruiter
Van der Maarel - Van der Hoorn - Wuytens - Bulthuis
Sarota - Kali - Asare - Oar
Mulenga - Gerndt

Reacties

Bij dit bericht is 1 reactie geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing