FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Specials

Visual

Voorbeschouwing #utrgro

21-09-2014

0 reacties


De afsluiter van dit Eredivisieweekend vindt plaats in Stadion Galgenwaard. Daar staan FC Utrecht en FC Groningen zondag vanaf 16.45 uur tegenover elkaar. Trainer/coach Robby Alflen blikt op FCUtrecht.nl vooruit op het treffen met de Groningers.

Met 2-0 winnen van Ajax en kort daarna met 3-0 verliezen van SC Cambuur. Welkom in de Eredivisie, aangenaam kennis te maken met FC Groningen, in dit geval. “Het is het verhaal van de competitie”, reageert oefenmeester Robby Alflen van FC Utrecht op die recente uitslagen van de komende tegenstander van zijn ploeg. “Iedereen kan van iedereen winnen.”

“We staan er goed op”, vertelt Alflen. “De groep wordt steeds groter. Gyliano van Velzen is weer fit, Kai Heerings is inzetbaar en Ruud Boymans is terug. Of ik nu te maken krijg met een luxeprobleem? Misschien wel. Maar dat vind ik alleen maar prettig.”

Vooral met het oog op het feit dat FC Utrecht een week wacht met daarin drie duels (zondag tegen FC Groningen, donderdag in Eindhoven tegen PSV en de zondag daarop in Enschede tegen FC Twente) is het prettig dat Alflen meer spelers tot zijn beschikking heeft dan enkele weken geleden het geval was. “Drie wedstrijden kort na elkaar; ik vind dat leuk. Nu we een bredere groep hebben, kunnen we dat ook beter opvangen. Al kijken we nu nog niet te veel naar de wedstrijden tegen PSV en FC Twente. Als je tegen FC Groningen speelt, telt op dat moment alleen de wedstrijd tegen FC Groningen.”

Onder supporters van FC Utrecht zingt, zeker nadat hij maandag een uur met Jong FC Utrecht meespeelde in het competitieduel met Jong Go Ahead Eagles, steeds harder de naam ‘Ruud Boymans’ rond. Van de spits wordt veel verwacht. “Maar we moeten ervoor waken op dit moment al te veel van hem te verwachten”, stelt Alflen. “Je mag op dit moment geen wonderen van hem verwachten. Het heeft nog even tijd nodig. Hij is er best een poos uit geweest. We moeten hem geleidelijk brengen.”

Geen ploeg kreeg dit seizoen meer schoten tegen te verwerken, dan FC Groningen: 86 stuks. FC Utrecht moest 59 keer een poging op zijn doel toestaan. Het zijn feiten die een vertekend beeld geven, vindt Alflen. Hij legt uit waarom: “FC Groningen is een team dat vrij ver kan inzakken. Dan ben je als tegenstander dus soms bijna verplicht om vanaf een grotere afstand een doelpoging te wagen.” De feiten lijken de zienswijze van de oefenmeester te ondersteunen; meer dan de helft van de schoten gingen naast. Bij FC Utrecht ligt die verhouding anders en eindigt het merendeel van de doelpogingen ook daadwerkelijk tussen de palen en onder de lat. “Wij spelen wat meer vooruit, met als consequentie dat áls we dan kansen tegen krijgen, dat vaak ook grotere mogelijkheden zijn”, heeft Alflen daar een passende verklaring voor.

Het spreekt voor zich dat Alflen zijn manschappen klaarstoomt voor het treffen met FC Groningen met daarbij maar één doel voor ogen: drie punten pakken. “Verdedigend stond het bij ons goed in het duel met ADO Den Haag. We gaven weinig weg achterin. Voorin was er ruimte voor verbetering. We kwamen te weinig tot echte kansen. De laatste pass was te vaak onzuiver en het positiespel voor de goal kon beter. Daaraan hebben we deze week gewerkt.”

Heb jij nog geen kaartje voor FC Utrecht – FC Groningen? Tickets kun je aanschaffen in de FC Utrecht Fanshop, via internet of bij een Ticketbox-vestiging bij jou in de buurt! Op de wedstrijddag gaan de stadionkassa’s open om 15.15 uur. 

Bron: fcutrecht.nl

Foto: FCUPhoto

Reacties

Bij dit bericht zijn 0 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing