FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Specials

Visual

Voorbeschouwing #utrgro

25-10-2012

2 reacties


Zeven uitwedstrijden op rij niet meer verloren. Het is een serie waar iedere rechtgeaarde Utrecht fan trots op zal zijn. Ook afgelopen zondag in Den Haag bleef de ploeg op de been. Sterker nog, FC Utrecht speelde een uitstekende wedstrijd met een terechte overwinning tot gevolg. Doordat het vizier nog niet helemaal scherp stond, bleef het lang spannend en waren er nog twee reddingen in de laatste minuut van Robbin Ruiter nodig om de drie punten binnenboord te houden. Steeds meer waardering komt er vanuit de media voor het goede spel van FC Utrecht. Met daarbij een zesde plek als beloning. Voorafgaand aan het seizoen had je met deze voorspelling voor gek geklaard geworden, maar inmiddels is het toch echt waar.

Vrijdagavond staat de volgende wedstrijd weer op stapel. Nu komt FC Groningen naar de Galgenwaard. Jan Wouters kan beschikken over een nagenoeg fitte selectie. Alleen Ayoub en Duplan ontbreken. De trainer zal nu moeilijke beslissingen moeten nemen. Afgelopen zondag voorkwam Asare door te laat arriveren de eerste moeilijke keuze. Eigenlijk had Wouters die al gemaakt door voor Asare te kiezen in plaats van Van der Gun. Maar zoals gezegd, Asare hielp Van der Gun een handje door te laat te komen. Van der Gun speelde tegen ADO een goede wedstrijd, maar faalde helaas in de afwerking. Of zijn goede wedstrijd hem tegen Groningen in de basis houdt, is echter de vraag. Asare is niet voor niets de aanvoerder en is een belangrijke schakel binnen de ploeg.

Waar vooraf werd gevreesd voor de smalle selectie, zitten nu gewoon Martensson, Zullo, Bovenberg, Sjakie en waarschijnlijk Van der Gun op de bank. De macht is gegrepen door spelers over wie de nodige twijfels waren. Zo blinken Oar, Sarota en Kali inmiddels wekelijks uit, wordt er op de tribune getreurd als Gerndt niet kan spelen en staat Bob Schepers te trappelen om minuten te maken. Momenteel wordt goed voetbal gekoppeld aan goede resultaten. Een nieuwe overwinning kan er zelfs voor zorgen dat FC Utrecht in de ranglijst over Ajax of Feyenoord heen gaat. Maar wat nog belangrijker is, er is een klein gaatje naar de clubs die onder ons staan. En dat moet toch ook de nodige rust en vertrouwen geven. Zeker met de twee komende uitwedstrijden voor de boeg tegen Willem II en RKC Waalwijk. Maar laten we het alstublieft wedstrijd voor wedstrijd bekijken  en vooral niet gaan zweven. Maar er is in ieder geval weer genoeg te lachen voor de FC Utrecht fan.

De tegenstander: FC Groningen

FC Groningen kende een moeilijke start. Dit zal ongetwijfeld voor een gedeelte te verklaren zijn door het grote aantal nieuwkomers in de spelersgroep, alsmede het aanstellen van een nieuwe trainer. Robert Maaskant nam het stokje over van de ontslagen Pieter Huistra. Na negen wedstrijden is FC Groningen inmiddels terug te vinden op de tiende plaats. Vorige week werd er door de Groningers met 3-0 verloren in de Noordelijke derby tegen sc Heerenveen. Altijd een wedstrijd die uitermate leeft en waarbij een hoop prestige op het spel staat. De vraag is of deze nederlaag nog doorspeelt in de hoofden van de spelers. Maaskant zal nagenoeg hetzelfde elftal opstellen als tegen Heerenveen. Alleen de linksback positie zal anders ingevuld worden met Burnet in plaats van Kappelhof. Op de website van de club laat Maaskant weten dat zijn ploeg voornamelijk op de counter zal spelen omdat FC Utrecht volgens hem verdedigend kwetsbaar is. FC Groningen won dit seizoen twee keer op vreemde bodem. Tegen ADO Den Haag en PEC Zwolle werd de volle buit behaald.

Scheidsrechter is Eric Braamhaar en de wedstrijd start om 20.00 uur. Volgende week speelt FC Utrecht uit bij Willem II.

Vermoedelijke opstelling FC Utrecht:
Ruiter
Van der Maarel - Van der Hoorn - Wuytens - Bulthuis
Asare - Kali - Sarota - Oar
Mulenga - Gerndt

Reacties

Bij dit bericht zijn 2 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing